Dolgu uygulamalarında yeni bir dönem

Beğendiğimiz uygulamalar kadar beğenmediğimiz sonuçlar da hem dikkatimizi çekiyor hem de dolgularla ilgili endişelerimiz arttırıyor.

Dolgu uygulamalarında yeni bir dönem
Akşam Gazetesi'nden Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Çevremizde pek çok kişi artık dolgu yaptırıyor. Beğendiğimiz uygulamalar kadar beğenmediğimiz sonuçlar da hem dikkatimizi çekiyor hem de dolgularla ilgili endişelerimiz arttırıyor. Öte yandan tüm yüze uygulanan dolgularla kıskanılacak derecede güzelleşenler sayısı da her geçen gün artıyor. Peki ama doğal güzelliğe ulaşmak için nelere dikkat etmek lazım? Tüm dünyada dolgularla ilgili esen yeni akımlar neler?

DOLGU AMA HANGİSİ?

Başarılı dolgu uygulamasının arkasında yatan en önemli noktalardan biri kullanılacak ürün. Günlük yaşantımızda kullandığımız her ürün gibi dolgu malzemeleri de değişik kalite ve standartlarda. Tüketici olarak mutlaka size kullanılan dolgu malzemesini, markasını ve modelini bilmekte fayda var. Büyük üretici firmaların onaylı ürünlerini tercih etmek yapılabilecek akıllı adımlardan biri. Dolgu malzemelerinin özellikleri de önemli, ana hammaddesi, doku içine adaptasyon yeteneği gibi. Hyaluronik asit dolgu malzemelerinde en çok tercih edilen ana hammadde. Hyaluronik asit sadece doldurma işlemi yapmakla kalmıyor aynı zamanda antioksidan özelliğiyle yaşlanma karşıtı etkisi de var. Dolgu teknolojisinin gelişmesiyle eski yıllara göre daha güvenli ve doğal. görüntülü, kişinin dokularına tam uyumlu dolgular kullanımda.

ÖNEMLİ OLAN ŞEY İHTİYACINIZ

Dolgu uygulaması için uzman doktora gittiğinizde aklınızda belli bir bölge var. Ancak doktorunuzun önerilerini önemli. Bilimsel çalışmalar çok net gösteriyor ki dolgu uygulaması için başvuran bireylerin istekleriyle gerçekten ihtiyaçları olan bölgeler belirgin farklılık gösteriyor. Aynaya baktığımız zaman kendimize ait yaptığımız daha duygusal değerlendirme çoğu zaman bizi yanıltıyor. Bu nedenle profesyonel görüş almak, başarılı sonuç elde edebilmek için şart.

DOĞRU PLAN ŞART!

Yorgun, üzgün, kızgın veya sarkıklık unsurlarından hangisi veya hangilerinin yüzünüzde olduğuna karar verip buna göre planlama yapmak gerekli. Kaliteli dolgudan korkmayın, yanlış uygulama ve kararlara dikkat edin.

TÜM YÜZ YAKLAŞIMI

Tüm dünyada giderek kabul gören yaklaşım dolguların sadece dar bir alana uygulanması yerine ihtiyaç duyulan alanlarda tüm yüzde verilmesi. Kullanılacak dolgu miktarının fazla olması çok daha doğal sonuçların elde edilmesinde anahtar görev görüyor. Korkulanın tamamen aksine doğru yerde kullanıldığında çoklu dolgu uygulamaları daha başarılı. Planlamayla yapılan bu işlemde öncelikle yüzdeki olumsuz görüntünün giderilmesi ardından da olumlu görüntünün elde edilmesi mümkün. Kadınlarda daha feminen ve çekici bir sonuç hedeflenirken, erkeklerde erkeksi görüntüye ulaşmanın yolu yine dolgulardan geçiyor.

Geçmiş yıllarda sadece kırışıklıkları ve olukları doldurmak için kullanılan dolgular artık bütünsel yaklaşımıyla yüzünüzde daha dinamik, dinlenik ve genç bir ifade elde etmek için ana yardımcımız.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım