Dolgun dudaklar için

Dolgun dudaklar için

Dolgun dudaklar için

Gözler ve dudaklar yüzün en dikkat çeken kısımları oldukları için, özellikle bu iki bölgede daha titiz çalışmak gerekir.

Dolgun Görünen Dudaklar İçin

Dudaklarınıza sürekli bakım yapmak, nemlendirici kullanmak, makyaj yaparken düzgün bir yüzey elde etmenize olanak verir. Eğer göz makyajınız hafif ve doğal ise, dudaklara vurgu yapmak, gözde ağır bir teknik uygulanmışsa, dudakları daha doğal renklere yakın tutmak gerekir. Makyajda iki bölgede vurgu yapılmaması, hem yüzde öne çıkartılmak istenen bölgenin kaybına engel olur; hem de ifade bütünlüğünün bozulmamasını sağlar.

Dudaklarınıza makyaj yapmaya başlamadan önce, dudak biçimini ve orantısını belirlemelisiniz. Bunun için, küçük bir cetveli dudağınızın kenarına diklemesine tutun. Cetvelin diğer ucu, gözbebeğinin tam ortasına geliyorsa, en ideal dudak ölçüsüne sahipsiniz demektir. Gözün iç kısmına yakın duruyorsa, küçük; dışa doğru duruyorsa büyük dudaklarınız olduğunu belirlemiş olursunuz. Üst ve alt dudakların genişliği birbirine orantılı olmalıdır. Üst dudağınızın iki çizgisine bakın, burun deliklerinizin tam altına denk geliyorsa, simetrik bir dudağınız vardır. Şimdi, dudak yapınızı bilerek, en doğru teknikleri kullanabilirsiniz.

Sabahları dişlerinizi fırçaladıktan sonra, dudağınıza bu fırça ile hafifçe masaj yapın. Bu masaj kan dolaşımını hızlandıracak ve dudak kenarında oluşabilecek çizgilerin önüne geçecektir.

Dudaklarınıza her gün nemlendirici sürün. Rujunuzu sürmeden önce mutlaka nemlendirici, ardından fondöten ve hafifçe pudra sürerek alt zemini hazırlayın. Rujunuzu sürmek için, ruj fırçası kullanın. Fırçanın sivriltilmiş kısmı ile dudak kenarlarını belirginleştirmek daha rahattır. Dudak renginizin daha yumuşak olması için, rujun içine biraz nemlendirici karıştırın. Rujunuzun uzun süre durmasını istiyorsanız, dudak kalemi ile rujunuzu elinizin üstünde birbirine karıştırın ve fırça ile sürün. Rujun rengini değiştirmek ihtiyacı duyarsanız, rujdan önce dudaklarınıza sarı göz farı sürün. Bu rujunuzun daha sıcak bir tonu yakalamasına olanak sağlayacaktır.

Dudaklarınız küçükse, açık renkli ve parlak rujları tercih edin. Önce kullanacağınız rengin bir ton koyusu dudak kalemi ile çerçeveyi çizin, daha sonra fırçayla ruju sürün. İnce dudaklarda, kalemi biraz dışarı taşırarak çerçeve yapmak ve sonran içini doldurmak iyi sonuç verecektir.

Dudaklarınız büyükse, mat ve koyu renk rujları tercih edin. Dudağınızı küçültmek için, kalemle dudak çizgisinin biraz içinden çerçeveleyin ve koyu renk bir rujla içini doldurun.

Rujunuzu ve fırçanızı kimseyle paylaşmayın. Direkt olarak ağızda kullanılan bu ürünleri hijyen kurallarına uygun kullanmaya özen gösterin. Eczanelerde satılan dezenfektan sular ile arada bir ruj fırçanızı temizlemenizde yarar vardır. Kullanmadığınız zamanlarda rujlarınızı buzdolabında saklamak ürünün ömrünü uzatacaktır.


Konular Güzellik