Donald Trump’ın ‘belge yapıştırma’ ekibi!

Görevindeki son zamanlarını yaşayan Başkan Donald Trump’ın, Beyaz Saray’daki toplantı ve görüşmelere ilişkin belgelerin çoğunu yırttığı, bunların bir kısmını kurtarmak için “yapıştırma ekibi” olduğu öne sürüldü.

Donald Trump’ın ‘belge yapıştırma’ ekibi!

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre görevini 20 Ocak’ta tamamen bırakacak olan ABD Başkanı Donald Trump’ın, görev süresi içinde saklanması gereken pek çok belgeyi “yırttığı”, bir kısmının ise “yapıştırma ekibi” tarafından kurtarılmaya çalışıldığı öne sürüldü.

İngiliz The Guardian'da yer alan iddiaya göre Trump, kayıtların korunmasını gerektiren yasaya rağmen Beyaz Saray’daki toplantı ve görüşmelere ilişkin belgeleri yırtma alışkanlığına sahipti.

Haberde, bir ekibin, Trump’ın toplantılardan sonra yırttığı belgeleri bantla yapıştırmakla görevlendirildiğine dikkat çekilirken, buna rağmen ABD tarihinin en “çalkantılı” dönemine ilişkin bilgi ve belge açığı bulunduğu kaydedildi.

Yasa hatırlatılmış

Eski bir Beyaz Saray kayıt analisti olan Solomon Lartey, Genelkurmay Başkanı’nın, Trump’a belgelerin başkanlık kayıtları olarak kabul edildiğini ve yasalarla korunması gerektiğini söylediğini, buna karşın Başkan’ın kurallara uymadığını savundu.

Trump’ın bazı görüşmelerde tercümanların notlarına el koyduğu ya da not alınmasını önlediği de iddia edilirken, bir kaynak, azil süreci gibi hassas konularda iş akışına ilişkin bazı normal uygulamaların atlandığını söyledi. Beyaz Saray yetkililerinden bazılarının, belgelerin hangilerinin bilgisayar ortamında saklanacağını kararlaştırdığına da dikkat çekilen haberde, aynı kişilerin bazı belgeleri de yok etmeye çalıştığı öne sürüldü.

Öte yandan Trump’ın seçimde hile yapıldığını iddia edip, bazı belgelerin Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi’ne transferini geciktirdiği, bunun da kayıtların bütünlüğü konusundaki endişeleri artırdığı belirtiliyor.

Belgelerdeki eksikliğin, Trump’a yönelik dava ve soruşturmalarda aksaklıklar yaratabileceği söyleniyor.

Konular Donald Trump ABD