DÖRT BAKANLIKTAN 'KAYIP ÇOCUKLAR' SEFERBERLİĞİ

Sağlık, Adalet, İçişleri ve Aileden Sorumlu Devlet bakanlıkları, Türkiye’nin kanayan yarası kayıp çocuklar için bir araya geldi. Ulusal Kayıp Veri Bankası için düğmeye basıldı.

DÖRT BAKANLIKTAN 'KAYIP ÇOCUKLAR' SEFERBERLİĞİ

Türkiye’de binlerce ocağa ateş düşüren kayıp çocuklar, gündemde üst sıralara yükselirken kabinedeki dört bakanlığı harekete geçirdi. Sağlık, Adalet, İçişleri ile Aileden Sorumlu Devlet bakanlıkları, resmi kayıtlardaki dağınıklığı ortadan kaldırmak ve bin 657 kayıp çocuğun daha hızlı bulunmasını sağlamak için ortak komisyon oluşturdu. Çalışma sonunda, resmi kurumların birbirinden bağımsız olan kayıtları tek elde toplanarak tüm Türkiye’yi kapsayacak bir Ulusal Kayıp Çocuk Veri Bankası oluşturulacak.

DENİZ YOLUYLA YURT DIŞINA MI KAÇIRILDILAR

Çocuklarla ilgili soruşturmaları sürdüren Emniyet Genel Müdürlüğü de kayıp olaylarında nedensellik ilişkisinin kurulamadığını açıkladı. Olayların organ ya fuhuş mafyasının işi olduğuna dair kanıt bulunamadığını belirten yetkililer, bu durumun ‘çocuklar yurt dışına mı kaçırılıyor’ sorusunu akla getirdiğine dikkat çekti. Uluslararası bir organizasyonun varlığından söz edilirken, yurt dışına çıkışların yakalanma riskinin daha az olduğu deniz yoluyla yapılmış olabileceği kaydedildi.

Yan yana defnedildiler

Bingöl’de 6 gün önce kaybolduktan sonra cesetleri bir gün arayla dere kenarında bulunan Zeynep Varış (13) ile Asliye Ayaz (8) toprağa verildi. Cenazesi dün yapılan Varış, bir gün önce defnedilen akrabası Ayaz’ın yanına gömüldü. Bu arada talihsiz kızların Malatya Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsilerinde ilk belirlemelere göre suda boğuldukları tespit edildi. İki kızın kesin ölüm raporu 15-30 gün içinde çıkacak.

Egehan 590 gün önce sır oldu

Türkiye’de kaybolan bin 657 çocuktan biri de 3 yaşındaki Egehan Çıplak. Ailesiyle İstanbul’dan Amasya’daki akrabalarının düğününe giden minik çocuk, sokakta oynarken ortadan kayboldu. Tüm aramalara rağmen izine rastlanamayan Egehan’dan ümidini kesmeyen babası Sardal Çıplak “Oğlum 590 gündür kayıp. Ne bir haber var ne de bir iz” diye isyan etti. Olayda ipucu olmadığı için araştırmaların çıkmaza girdiğini söyleyen Çıplak, kayıpların bulunması için kararlı şekilde kamuoyu oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Haberi izlemek için haberin videosuna tıklayınız..