Dudak bakımı için pratik bilgiler

Sağlıklı ve pürüzsüz dudaklar yüzünüzdeki gülümsemeyi bile değiştirebilme gücüne sahiptir. İşte size dudak bakımı için yapılması gereken bazı ipuçları...

Dudak bakımı için pratik bilgiler
Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Eğer çatlamış dudaklara sahipseniz bunun 2 sebebi olabilir. Ya vücudunuz susuz kalmış ve dudaklarınız susuzluktan çatlamıştır. Ya da aşırı rüzgâr, soğuk veya çok sıcak ortamlarda bulunmuşsunuzdur. Bu ortamlardan kendinizi koruyup bol su içmeniz dudaklarınızın çatlamasını önleyecektir.

- Dudaklardaki çatlakları önlemek için her an yanınızda çatlak kremi bulundurabilir, zeytinyağı veya vazelin de kullanarak oldukça düşük bir maliyetle bakım yapabilirsiniz.

- Soğuk ve rüzgârlı havalarda kakao yağı kullanabilir veya vücudunuz için kullandığınız bir nemlendirici yanınızdaysa onu da sürebilirsiniz.

- Dudaklarınız kuruduysa ve üzerinde ölü hücreler oluştuysa bu ölü hücreleri yok etmek için diş fırçanızla yavaş hareketlerle dudaklarınızı fırçaladığınızda onlardan kurtulmuş olacaksınız.

- Dudaklarınızın uzun süre suya maruz kalması da çatlamasına veya ölü hücrelerin oluşmasına sebep olabilmektedir.


E vitamini veya jojoba yağını bu durumda kullanabilirsiniz

TOZ ŞEKER İLE ÇÖZÜM 

Dudak bakımı için hazırlayacağınız peelinginizi hazırlarken öncelikle 1 yemek kaşığı kahverengi toz şekeri kabınıza koyun. Ardından 1 çay kaşığı zeytinyağı ile 1/2 çay kaşığı bal ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın. Karıştırırken kahverengi toz şekerinin çok fazla çözülmesine izin vermeyin.

KARBONAT- BAL KARIŞIMI

Malzemeler                    

1 çay kaşığı karbonat

2 damla zeytinyağı

1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı: Bal ve karbonatı macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı dudaklarınıza yedirip 3 dakika bekleyin ve sonrasında ılık suyla dudaklarınızı temizleyin. Ardından dudaklarınıza zeytinyağı sürüp 10 dakika bekleyin.

ÇATLAMALAR İÇİN KÜR

Malzemeler:

200 gram susam yağı,

50 gram bal mumu

Yapılışı: 50 gram bal mumunu benmari usulü dediğimiz şekilde eritin. Bal mumu eridikten sonra üzerine susam yağını ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz kremsi kürü dudaklarınıza sürün

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım