DÜNYA MEDENİYETLER KRALİÇESİ GÜZELLİK YARIŞMASI..

Son anda Selçuk’tan Tire’ye kaydırılan yarışmada 16 ülke güzeli yarıştı, tacı Litvanya güzeli taktı. Galatasaray Kulübü eski Başkanı Alp Yalman da jüri üyeliği yaptı

DÜNYA MEDENİYETLER KRALİÇESİ GÜZELLİK YARIŞMASI..

Medeniyetler Kraliçesi tacını Litvanya güzeli Egle Skuakiete aldı. Yarışma, yapılan son gün değişikliği ile Selçuk yerine Tire’de gerçekleştirildi. Tire Kültür Merkezi ve Hizmet Binası Salonu’nda yapılan etkinlikte 16 güzel genç kız yarıştı. Süha Özgermi’nin organizatörlüğünde düzenlenen yarışmada dereceye girenler, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Alp Yalman ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in de bulunduğu jüri tarafından belirlendi.

Dünya Medeniyetler Kraliçesi, yarışmaya Litvanya’dan katılan Egle Skuakiete oldu. Adı Dünya Medeniyetler Kraliçesi olarak açıklanan Litvanyalı güzel sahne de göz yaşlarına hakim olamadı. Kraliçenin tacını ise Belediye Başkanı Tayfur Çiçek taktı. Ayrıca yarışmada Türk yarışmacı Merve Talay da "dostluk güzeli" seçildi. Medeniyetler Kraliçesi Egle Skuakiete yarışma sonrası yaptığı açıklama da çok mutlu olduğunu belirterek böyle bir sonucu beklemediğini yarışmada kendi favori adayın ise İsveç olduğunu dile getirdi.

Kerim Uğur /Yenigün