Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX iflas etti! Bitcoin çakıldı

Kripto paralarda yaşanan düşüş hızlı bir şekilde devam ediyor. Dünyaca ünlü kripto para borsası FTX de iflas ettiğini açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX iflas etti! Bitcoin çakıldı

ShiftDelete'den Mert Can Aka'nın haberine göre kripto para borsasında son aylarda yaşanan düşüşün önüne geçilemedi. Öyle ki 1 yıl önce 70 bin dolara dayanan Bitcoin bugün itibariyle 15 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Bununla birlikte dünyaca ünlü kripto para borsası FTX de iflas ettiğini açıkladı. Şirketin CEO’su da istifa etti.

Kripto para borsası FTX, iflas bayrağını çekti!

Dünyaca ünlü kripto para borsası FTX, bugün ABD’de iflas başvurusunda bulundu. Şirketin 30 yaşındaki kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried ise tüm sorumluluğu üstlenerek istifa ettiğini açıkladı. Platform şu anda likidite sorunu nedeniyle birçok kullanıcının hesaplarındaki kripto parayı çekmesine izin vermiyor.

Sam Bankman-Fried tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada şunlar söylendi:
“Üzgünüm. En büyük şey bu. Batırdım. Daha iyisini yapmalıydım. Ayrıca daha erken iletişim kurmalıydım. Açıkça, olası Binance anlaşması süresince ellerim bağlıydı. Özellikle halka açık bir şekilde söylememe izin verilmedi ama tabii ki en başında orada olmamız benim sorumluluğumdu.”

Şirketin yeni CEO’su John J. Ray şu açıklamayı yaptı:

“Her çalışanın, müşterinin, alacaklının, sözleşme tarafının, hissedarın, yatırımcının, hükümet yetkilisinin ve diğer paydaşların bu olayı titizlik ve şeffaflıkla yürüteceğimizden emin olmasını istiyorum”

 

Konular teknoloji