Ece Uslu: 'Anne olmak istiyorum'

Ece Uslu: "Bu roller için illa anne olmak gerekmiyor. Oyunculuğun keyif veren yanı birçok kıyafeti giyip çıkarmak, başka hayatları canlandırmak zaten!"

Ece Uslu: 'Anne olmak istiyorum'
Oyun nasıl tepkiler alıyor?
Çok olumlu tepkiler alıyorum, hatta beklentilerimin de üstünde... Aslında çok zor bir oyun. Ben dahil, bizim oyundan birçok arkadaş ilk kez vodvil türünde bir oyun oynuyor. Ritim hızı çok yüksek bir oyun... Yerimizde hiç durmuyoruz.

İLK KEZ VODVİL OYNUYORUM

’Tom, Dick ve Harry’de sizi en çok etkileyen ne oldu?
Oyundan teklif geldiğinde tatildeydim. Ak’la Kara Prodüksiyon’un kurucularından Kerem (Kobanbay) beni aradı. Ondan çok güzel bir enerji aldım, yıllardır birbirimizi tanıyormuşuz gibi konuştuk. Oyunu okudum, çok beğendim. Ray-Michael Cooney en iyi vodvil yazarlarından biri. Bu da son oyunu ve Türkiye’de ilk defa sahnelenecek.

Oyunun çok hareketli olması sizi hiç zorlamıyor mu?
Dikkati çok dağıtabilecek bir oyun aslında... Ayrıca küçük bir sahnemiz var, seyirciye çok yakınız. Bu bize başta dezavantaj gibi gözükse de öyle olmadı. Aslında bu kadar enerjisi yüksek bir oyunda yer almak çok keyifli... Ben de iç enerjisi çok yüksek bir insanım. İnsanlar beni dışarıdan soğuk bulurlar ama bunlar karşınızdaki kişinin enerjisiyle de ilgilidir... Bu oyun, iç enerjime çok uygun. Burada kendimi buldum.

ANNEYİ OYNAMAK İÇİN ANNE OLMAK ŞART DEĞİL

Oyunda evlat edinmek isteyen bir kadını oynuyorsunuz. Anne olmayan biri olarak, anne rollerinde yer almak nasıl bir duygu?
Bu rolleri oynamak için illa anne olmak gerekmiyor. Oyunculuğun keyif veren tarafı da birçok kıyafeti çıkarıp giymek, başka hayatları canlandırabilmek.

Anne olmayı istiyor musunuz?
Tabii ki istiyorum. Bunu 6-7 senedir söylüyorum. Ama çocuk için evlilik yapmak doğru değil. Her şeyin bir zamanı var. Öncesinde de evlenip çocuk yapmak istediğim zamanlar oldu ama bunlar kısmet işi... Hiçbir şeyi zorlamanın bir anlamı yok.

Evlat edinmeyi düşünüyor musunuz?
Çok eskiden düşünmüştüm ama bunun çok büyük sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Çocuğun her şeyi ile ilgilenmek lazım. Evlat edinmek için hem maddi, hem de manevi anlamda çok daha donanımlı olmam gerekiyor. Eğer imkanım olursa ya evlat edinmeyi ya da bir çocuğu okutmayı istiyorum.

Sizi dramlarda ağlarken görmeye çok alıştık. Komedi mi, dram mı daha zor?
Hepsinin kendisine göre zor tarafları var. Televizyon çok zorlu bir iş... Dizilerde harcadığımız zaman dilimi bizi çok yıpratıyor. Tiyatro beni her zaman eğiten, ayakta tutan bir alan. Sinema da kalıcı olduğu için tiyatrodan sonra ikinci sırada yer alıyor.

İLİŞKİMİZİ SAKLAMANIN ANLAMI YOK Kİ!

Bir süredir oyuncu Serkan Şenalp’le birliktesiniz. Birçok ünlü ilişkisini gizlerken, siz açıklamayı tercih ettiniz...
Zaten ilişkilerimi saklamıyorum. Sadece göz önünde olmaktan hoşlanmıyorum. Magazinci arkadaşlarım da bunun farkında ve bana ona göre yaklaşıyorlar. Sonuçta bu özelimiz ama saklamanın bir anlamı yok.

İki oyuncunun ilişki yaşaması zor mu?
Bu; o kişinin oyuncu olması ya da başka bir meslek yapıyor olmasıyla ilgili değil... Önemli olan karşındaki insanla arandaki uyum...

Sevgilinizle ’Kızım Nerede?’de birlikte oynamıştınız. Aynı projede yine yer almak ister misiniz?
Şu an için öyle bir durum yok! Serkan, ’Hayat Devam Ediyor’ adlı dizide rol alıyor. Benim de hem tiyatro oyunum hem de dizim var.

YİNE AŞK ÖYKÜSÜ ANLATACAĞIZ

Ocak’ta yeni bir diziye başlayacaksınız. Hem tiyatroda, hem de dizide yer almak yorucu olmayacak mı?
Evet, Yavuz Bingöl’le birlikte oynayacağımız bir diziye başlıyoruz. Yorulacağım ama çalışmak insana enerji de veriyor.

’Zerda’ adlı dizide de Bingöl ile oynamıştınız. Yedi yıl aradan sonra kendisiyle yeninden çalışmak size ne hissettiriyor?
İkimiz de birbirimizin oynayacağını duyunca çok heyecanlandık. İzleyicilere yine güzel bir aşk hikayesi anlatacağız.

Bingöl ile birlikte rol almanız tesadüf mü?
Pek tesadüf denilmez. İkili isimler düşünülmüş ve bizi uygun görmüşler.

Merve Yurtyapan