Eda Nur Kaplan’ın ölümüyle ilgili flaş gelişme

Ankara'da intihar eden Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan iki zanlı savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Zanlılardan biri tutuklandı diğeri ile ilgili işlemler sürüyor.

Eda Nur Kaplan’ın ölümüyle ilgili flaş gelişme

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Ankara'nın Çankaya ilçesi Alacaatlı Mahallesi’nde bir süredir ablasıyla birlikte yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, 7 Ağustos Cumartesi günü saat 01.00 sıralarında 15’inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi.

Eda Nur Kaplan’ın ölümünden önce karakola giderek cinsel istismara uğradığı gerekçesi ile iki kişiden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Şikayetin ardından kimliği tespit edilerek gözaltına alınan Mehmet A.’nın sorgusunda, diğer kişinin adının Yusuf G. olduğu öğrenilmiş ve yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Mehmet A. gözaltına alındıktan sonra ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Yusuf G. ise dün gözaltına alınmış tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine iki zanlı bugün yeniden gözaltına alındı.

Zanlılardan biri tutuklanırken diğerinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.