Eklem ağrısı mı çekiyorsunuz?..

Diz, kalça, ayak bileği ve dirseklerde oluşan eklem ağrıları, çeşitli hastalıklara bağlı gelişiyor. Hayatı kısıtlayan bu rahatsızlık için uzmanlar, mahmude ve susam yağı kürünü öneriyor.

Eklem ağrısı mı çekiyorsunuz?..
Takvim'de yer alan habere göre eklemlerin oynar yerinde, özellikle, en fazla hastalanabilen diz, kalça, ayak bileği ve dirsek eklemlerinin ağrıması huzursuzluk verdiği kadar yorgunluk hissi ve hareketleri yoruyor.

Eklem ağrıları çok çeşitli nedenlere bağlı olmakla birlikte üşütme ve cereyanda kalmaktan dolayı da oluşabiliyor.

Hayatı kısıtlayan bu ağrılar için doktor muayenesi gerekiyor. Ayrıca uzmanlar, bitkisel kürler öneriyor. İşte eklem ağrılarından kurtaran iksirler:

Bir cezvenin içinde bir çorba kaşığı ince kıyılmış mahmude otunu iyice kaynatın. Suyunu buharlaşıp lapa haline getirdikten sonra birer çorba kaşığı susam yağı ve sirke ekleyip karıştırın. Temiz beze döküp ekleme bağlayın.

Kaynar suyun içine 2 tatlı kaşığı ısırgan otu katın. Demledikten sonra süzüp sabahları kahvaltıdan ve akşamla yemeklerinden önce için.

Bir litre suyun içine bir adet iri doğranmış patlıcan katın. Kaynattıktan sonra süzün. Kalan patlıcanları ezip lapa haline getirip ekleme bağlayın. Daha sonra kalan suyu tekrar ısıtıp ağrılı eklemi ovun.

Cezvenin içinde bir miktar sirkeyi ısıtın. Temiz bir bezi batırıp ekleme sarın.
Bir miktar turunç meyvesini mikserle ezip suyunu çıkartın. Sonra bir tülbentin üstüne posasıyla birlikte serip ağrılı ekleme sarın.

Geniş cezvenin içinde bir çorba kaşığı kekiği iyice kaynatın. Su buharlaşıp lapa haline getirildikten sonra bir çorba kaşığı süzme bal ekleyin. Daha sonra bir tülbent yardımıyla karışımı ekleme bağlayın.

Yarım litre suyun içine bir çay fincanı zeytinyağı, ince kıyılmış bir çay fincanı dereotu katın. Su buharlaşana kadar kaynatın. Sonra ağrılı eklemin üzerine sürüp sarın.

Su dolu bir cezvenin içine, havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir kahve fincanı ardıç tohumunu katın. Kaynattıktan sonra posayı ağrılı eklemin üzerine sürüp sarın. 
Konular Kadın / Bakım