Ekrem İmamoğlu’ndan Corona virüs kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Valilik ile yapılan toplantı sonrası koronavirüs önlem ve desteklerini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Corona virüs kararı

Tele 1'in haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı kararlara göre sağlık çalışanlarına toplu taşıma ve İSPARK ücretsiz olacak. Borcu nedeniyle suyu kesilen 50 bin hane ve iş yerine su verilecek. Abonman kartlarının kullanımı 30 Nisan’a uzatılacak ve 30 bin öğrenciye 2 bin 200 TL burs verilecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayın ile İstanbul’da koronavirüs salgınına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı.

İmamoğlu, 39 ilçe belediyesi ile irtibat kurarak 462 semt pazarının açılıp açılmaması konusunu uzun uzun tartıştıklarını anlatarak pazarlar konusunda yetkili olan ilçe belediyelerine ve ilgili diğer kurumlara tavsiye kararı aldıklarını açıkladı.

“SADECE GIDA ÜRÜNÜ SATILSIN”

İmamoğlu “Sadece gıda ürünlerinin satılacağı pazarlar kurulması konusunda tavsiye kararı aldık. Pazarcıların maske ve eldiven takması, pazarların kurulmadan önce dezenfekte edilmesine karar verdik” dedi.

İZİNLER İPTAL

İmamoğlu, İBB’nin sahada görev yapan zabıta, itfaiye ve temizlik çalışanlarının izinlerinin kaldırıldığını da açıkladı.

SUYU KESİLEN EVLERE SU VERİLMEYE BAŞLANDI

Bu süreçte doğalgaz ve su kesintisi yapılmayacağını da dile getiren İmamoğlu, daha önce borcu nedeniyle suyu kesilen evlere de su verilmeye başlandığını söyledi.