Ekrem İmamoğlu'ndan sağanak uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da etkili olmaya başlayan yağışın bugün boyu devam edeceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan sağanak uyarısı

MedyaRadar'ın haberine göre Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da etkili olan sağanak yağışla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) açıklamaya yaptı.

Yağışın bugün ve yarın da devam edeceğini söyleyen İmamoğlu, "Bazı kronik sorunlu alanlara yaptığımız müdahalelerin bugün meyvesini topluyoruz" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Belki de küçük bir yağışta bile çok sorunlu ortamlarda yaşadığımız manzaraları oldukça minimize etmiş durumdayız. 

İstanbul'un kanalizasyon sistemiyle ilgili özellikle ilçe belediyelerimizin sorumluluk alanları var. 39 ilçemizle koordineli çalışıyoruz. 

Bugün yine belki gün içerisinde bazı görüntüler vatandaşlarımızın önüne düşebilir Esenyurt, aslında geçen Esenyurt'ta yaşadığımız su baskınından daha düşük yükle yağış aldı ama çok kısa sürede aldı. Malum bu kronik sorunun olduğu alanda bir sel baskını yaşandı. Ama yine arkadaşlarımız orada hazırdı. Bu yıl sonunda oradaki sorunu tamamen kaldıracağız.

Ne yazık ki orada daha önce de su havzasına dere yatağının yıllar öncesinde imara açılması üzerine ve dere yatağının akışının değiştirilerek devam ettirilmesinin bugün yaşanan kronik sonuçları diyebiliriz."