Elon Musk Twitter’ı satın aldığını açıkladı

Elon Musk’ın arap saçına dönen Twitter’ı satın alma girişimi sonunda tamamlanıyor.

Elon Musk Twitter’ı satın aldığını açıkladı

ShiftDelete'ten Mehmet Ali Ertunç'un haberine göre son yıllarda internet dünyasına damga vuran en büyük gelişmelerden birisi de, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak istemesi oldu.

Satın almak istemesi diyoruz, zira iki taraflı anlaşmazlıklar nedeniyle Twitter’ın satışı başlı başına bir karmaşaya dönüştü.

Birçok kişi satın almanın iptal edileceğini düşünürken, Musk geçtiğimiz günlerde kendi hesabında Twitter genel merkezine giriş yaparken bir video paylaştı.

Bloomberg News tarafından paylaşılan bilgilere göre, bu hafta yani Cuma gününe kadar Twitter’ın satışı resmi olarak tamamlanacak ve Elon Musk’ın kontrolüne geçmiş olacak.

Tabi bu süreçte bazı iddialar ortaya atıldı, bunlardan birisi de Musk’ın Twitter çalışanlarını yüzde 75 oranında azaltacağı iddiası oldu.

Çalışanların yüzde 75’nin işten çıkaracağı iddiası birden fazla kaynak tarafından yalanlanırken, kısmen doğru olduğu da söyleniyor.

Kısmen doğru olduğunun söylenme nedeni Musk’ın bazı çalışanları işten çıkaracağına kesin gözüyle bakılması ve bazı çalışanların da istifasını sunacağının beklenmesi.

Yani çalışanları doğrudan işten çıkarma planı yok, ancak birçok çalışanın ayrılması bekleniyor.

Mart ayında Tesla çalışanlarına gönderdiği bir notta uzaktan çalışmanın artık kabul edilemez olduğunu belirtmesi nedeniyle oldukça eleştirilen Musk birçok çalışanın gözünde baskıcı bir patron.

Twitter, koronavirüsün ortaya çıktığı 2020 yılının başından bu yana evden ve hibrit çalışma sistemi uyguluyor.

Musk’ın Twitter’ı satın alması sonrasında alacağı ilk kararlardan birisinin ofisten çalışmayı zorunlu hale getirmek olacağı belirtiliyor. Bu adımın atılması, bazı çalışanların istifasını sunmasına neden olacak.

Daha da kötüsü istifa edecek kişilerin en yetenekli ve başka bir yerde kolayca iş bulacak kişiler olması.

Özetlemek gerekirse, Musk satın alma sürecini tamamladığında Twitter’da hareketli günler yaşanacak.

Elon Musk Twitter’ı satın aldığını açıkladı

Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınması uzun zamandır gündemi meşgul ediyordu. Elon Musk’ın geçtiğimiz aylarda Twitter’ı satın almak için bir teklif yapmıştı.

Başarılı iş insanı daha sonra ise Twitter’daki bot hesaplar nedeniyle teklifini geri çekmiş ve birçok tepki çekmişti.

Sonunda ise iki taraf anlaşmış gibi görünüyor.

Elon Musk, Twitter’ı satın alması ile birlikte sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı.

Ünlü iş insanı yaptığı uzun açıklama ile birlikte Twitter’ı satın alma sürecini ve nedenlerini paylaştı.

İşte Elon Musk’ın açıklamaları:

“Twitter’ı satın alma konusundaki motivasyonumu paylaşmak için bireysel olarak ulaşmak istedim. Twitter’ı neden satın aldığım ve reklamcılık hakkında ne düşündüğüm konusunda çok fazla spekülasyon yapıldı. Çoğu yanlış çıktı.

Twitter’ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli bir faktör olmasıdır. Şu anda sosyal medyanın daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına ayrılması büyük bir tehlikedir.

Bitmek bilmeyen tıklama arayışında olan geleneksel medya, parayı getirenin bunun olduğuna inandıkları için, bu kutuplaşmış aşırı uçları körükledi ve besledi. Ancak bunu yaparken diyalog fırsatları kaybedildi.

Bu yüzden Twitter’ı satın aldım. Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek için yaptım. Ve bunu alçakgönüllülükle yapıyorum ve tüm çabalarımıza rağmen başarısızlığın çok gerçek bir olasılık olduğunu kabul ediyorum.

Bununla birlikte, Twitter açıkçası, her şeyin sonuçsuz bir şekilde söylenebileceği, herkes için özgür bir cehennem ortamı olamaz! Yasalara bağlı kalmak ile birlikte platformumuz herkese karşı sıcak ve misafirperver olmalı, tercihlerinize göre istediğiniz deneyimi seçebileceğiniz, örneğin film izlemek veya çeşitli video oyunları oynamak gibi.

Ayrıca reklamın doğru yapıldığında sizi memnun edebileceğine, eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine çok inanıyorum; size varlığından hiç haberdar olmadığınız, ancak sizin için doğru olan bir hizmet, ürün veya tıbbi tedavi reklamlarda karşınıza çıkabilir. Bunu gerçekleştirmek için Twitter kullanıcılarına ihtiyaçlarıyla mümkün olduğunca alakalı reklamlar göstermek oldukça önemli.. Alaka düzeyi düşük reklamlar spam’dır, ancak alaka düzeyi yüksek reklamlar aslında içeriktir!

Temel olarak Twitter, markanızı güçlendiren ve işletmenizi büyüten, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedeflemektedir. Bizimle ortak olan herkese teşekkür ederim. Birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim.“