Elon Musk'ın Twitter'da işten çıkardığı Türk yönetici konuştu

Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra Elon Musk'ın işten çıkardığı binlerce kişiden biri olan eski Twitter çalışanı teknik program müdürü Tuğçe Evirgen "Böyle bir şey öngörmüyorduk ama 3 hafta içinde bütün düzen değişti" dedi.

Elon Musk'ın Twitter'da işten çıkardığı Türk yönetici konuştu

Sözcü Gazetesi'nden Tayfun Hopalı'nın haberine göre Ankara Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini bitirdikten sonra gittiği Amerika'da 11 yıl Silikon Vadisi’nde çalıştığını söyleyen Tuğçe Evirgen “Twitter 5,5 yıldır görev yaptığım Silikon Vadisi’nde örnek bir şirketti. Çalışanlarına değer verirdi ve insanlar mutluydu. Bütün çalışanlar tek bir amaç için mücadele ederdi” dedi.

Data güvenliği ve kullanıcıların gizliliğinin sağlanması bölümünde yönetici olduğunu belirten ve Amerika'nın Sesi programına katılan Tuğçe Evirgen “7500 çalışanın yarısı çıkarıldı. Musk aldıktan sonra böyle bir şey öngörmüyorduk. Üç hafta içinde bütün şirket kültürü değişti. Çalışma düzeni, organizasyonlar tamamen değişti” dedi.

İşten çıkarmaların olacağını bilmediklerini belirten Evirgen “İlk dalga ile birlikte ben de işten çıkarıldım. Çıkarılanlar tam zamanlı çalışanlar. İkinci etapta 2500 kişi Musk ile çalışmak istemediğini belirterek ayrıldılar bu yüksek bir rakam. Severek çalıştıkları şirketten ayrılma kararı aldılar. Yasal süreci başlattık. Hep birlikte hareket ediyoruz. Ayrılanlar haklarını alabilmek için toplu bir süreç içine girdiler. Ben de o sürecin bir parçasıyım” dedi.