Emekli çetesine dikkat!..

İzmir’de bir soygun çetesinin son kurbanı Hayri Sardoğan oldu. “FETÖ abisiyiz” diye vatandaşları tehdit edip bankadan kredi çekmeye zorlayan şebekeyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Emekli çetesine dikkat!...
Yeni Asır'dan Emirhan Ergen'in haberine göre İzmir'de şimdi de emekli çetesi türedi. Çetenin son kurbanı ise Hayri Sardoğan oldu. Polise başvuran Sardoğan'a çete üyelerinin önce kendilerini bankacı olarak tanıttığını belirterek, "Bana kredi vereceklerini söylediler. Buluşup bankaya gittik. Kimlik bilgilerim kendilerinde vardı. Banka, benim istediğimden çok daha fazla miktarda para verince şaşırdım. Kendilerine bu miktarda kredi istemediğimi söyledim ancak sesimi çıkarmamamı yoksa beni öldüreceklerini ifade ettiler. Ben de korktum sesimi çıkaramadım" dedi.

Kendisinin yalnız yaşadığını çete üyelerinin de 2 ay boyunca evinde kaldığını söyleyen Sardoğan, "Kredi çektirdikten sonra çete üyeleri polise gitmem durumunda beni öldüreceklerini söyledi. Daha sonra benim gibi birkaç emekli daha bulmamı istediler. Korktuğumdan dediklerini yaptım. Bir kaç emekli arkadaşımı onlarla tanıştırdım. Daha sonra bana yaptıklarının aynısını o arkadaşlarıma da yaptılar. Daha sonra bir anda ortadan kayboldular. Bende hemen savcılığa giderek şikayetçi oldum" dedi.

"Beni korkuttular"

Sardoğan, çete üyelerinin organize çalıştığını ifade ederek, "Çeşitli kişler adına sahte tapu, kimlik ehliyet ve diploma yaptıklarını konuşurken duydum. İçlerinden biri kendilerinin FETÖ imamı olduğunu, çok güçlü olduklarını belirtti. Öte yandan yine aralarında yaptıkları konuşmada şikayetçi olmam halinde kendilerinin önce Yunanistan'a oradan da Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçacaklarını söyleyerek beni korkuttular" dedi.

Kayıtlar inceleniyor

Sardoğan'ın şikayet dilekçesinin ardından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne yazı yazarak bankalardan kamera kayıtlarının istenerek incelenmesini istedi.