Emekli hemşirenin katili 'korodan' çıktı!

Aydın'da ayrılmak istediği sevgilisi Suat Aksoy tarafından öldürülen Hatice Tusu’nun katiliyle aynı koroda şarkı söylediği ortaya çıktı.

Emekli hemşirenin katili 'korodan' çıktı!

Yeni Asır Gazetesi'nden Hüseyin Çalışkan'ın haberine göre Aydın'da müzik korosunda tanıştığı sevgilisi Suat Aksoy tarafından katledilen emekli hemşire Hatice Tusu cinayetinin detayları ortaya çıktı. Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu cinayeti işlediği evinde yakalanan Aksoy ifadesinde, "Ben ona deliler gibi aşıktım, ayrılmak isteyince çılgına döndüm ve öldürdüm. Pişmanım" dediği öğrenildi.

10 EKİM'DE KAYBOLDU

Didim'in Efeler Mahallesi'nde yaşayan emekli hemşire Hatice Tusu, 10 Ekim günü kayıplara karıştı. Meraklanan ailesi, 50 yaşındaki Tusu hakkında polis ekiplerine kayıp başvurusunda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine kayıp olan iki çocuk annesi Tusu'nun bulunması için polis ekipleri çalışma başlattı.

Arama çalışmaları sonucunda ikametin iki sokak altında Tusu'nun arabası bulundu. Araçta inceleme yapan polis ekipleri, arabanın torpidosunda Tusu'nun cep telefonu ile aracın anahtarını buldu.

Olayla ilgili çalışmalarını hızlandıran polis ekipleri, bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını inceledi. Polis ekipleri, Tusu'nun cep telefonu ile sosyal medya hesaplarında incelemeler yaptı. Tusu'nun Suat Aksoy ile arkadaşlığını öğrenen polis ekipleri, Aksoy'un yaşadığı adresi tespit etti. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleme altına alan polis ekipleri, Aksoy'u yakalayarak gözaltına aldı.

Aksoy'un kendisine ait araçta detaylı inceleme yapan polis ekipleri aracın arka koltuğunda kan izlerini tespit etti. Güvenlik kameralarının incelenmesi ve kan izlerinin bulunmasının ardından Aksoy, cinayeti itiraf etti. 

'ÖLDÜRDÜGÜM İÇİN PİSMANIM'

İfadesinde Hatice Tusu ile ilçede kurulan bir sanat derneğinin koro çalışmasında üç yıl önce tanıştığını anlatan Aksoy, "Üç yıla yakın bir arkadaşlığımız vardı. Olayın meydana geldiği 10 Ekim gecesi ise Hatice Tusu çat kapı benim evime geldi. O gece biraz da alkolüydüm. Benden ayrılmak istediğini söyledi. Tartışmanın sonucunda boğazını sıktım. Burnundan kan gelince korktum, bıraktığım da yere düştü. Hisar Mahallesi'ndeki Arıtma Tesisi yakınındaki makilik alanda bulunan bataklığa Tusu'yu gömdüm ve tekrar evime geldim. Öldürdüğüm için çok pişmanım, çok üzgünüm" dedi.

Konular Hatice Tusu