Emekli polis sevgilisi ve torununu rehin aldı!..

Olay, İstanbul Maltepe Fındıklı Mahallesi Göksu Sokak'ta bulunan 4 katlı bir apartmanın 2'nci katında meydana geldi.

Emekli polis sevgilisi ve torununu rehin aldı!..

İddialara göre, emekli trafik polisi Murat Çetin (48) daha önce telefonda tartıştığı sevgilisi Ayşe Tutumlu'nun (50) yaşadığı eve geldi. Eve giren 2 çocuk babası Çetin, Tutumlu'yu darp ettikten sonra koluna kelepçe takıp ağzını da bantlayarak bir odaya kilitledi. Çıkan gürültü üzerine apartman sakinleri durumu 155 polis ekiplerine bildirdi. Polislere kapıyı açmayan adam, Ayşe Tutumlu ve Tulumlu'nun 4 yaşındaki erkek torununu rehin aldı. Bunun üzerine olay yerine Özel Harekat Timleri ile itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sokağın giriş çıkışını kapatan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, üzerinde 3 adet tabanca bulunan Murat Çetin'i ikna etmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu çocuğu bırakan adam kadını bırakmayacağını ve silahla vuracağını söyledi. Polis yaklaşık 3 saat sonra Çetin'i ikna etmeyi başardı. Murat Çetin polis tarafından gözaltına alınırken, Tutumlu ambulansla Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne kaldırıldı.

160 BİN LİRA BORCU VARMIŞ

2 yıl önce İzmir Trafik Şube Müdürlüğü'nden emekli olan Murat Çetin'in, 160 bin TL de kredi kartı borcu olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

"BU POLİS AMCA BENİ KURTARDI"

Olay sonrasında Yiğit Gökçe Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne getirildi. Bir polisin kucağında taşıdığı Gökçe, "Bu polis amca beni kurtardı" diyerek polisi öpmesi ise dikkat çekti.

İHSAN YALÇIN - RAMAZAN EĞRİ