Emeklilere 'promosyon' müjdesi!..

Emekliler promosyonda muradına erdi. Bankalar, SGK ile yapacağı protokolün ardından ödemelere başlayacak. Rakam en az yılda 300 lira olacak, rekabet ile yükselecek.

Emeklilere 'promosyon' müjdesi!..
Takvim'de yer alan habere göre emekliler promosyonda mutlu sona ulaştı. Memurlar gibi emeklilere de maaşlarını aldıkları bankalardan promosyon verilmesi için yapılan çalışmalar meyvelerini verdi.

SEVİNDİREN GELİŞME

Emeklilerin beklediği müjde önceki gün geldi; Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Emeklilerimizin maaşlarının ödenmesine aracılık eden bankalarla anlaşmalar yapıyoruz. Emeklilerimiz yılda en az 300 lira promosyon almaya başlayacak. Bütün bankalarla da bu görüşmeler sürdürülecek ve hepsinden bu katkının alınabilmesi için çaba sarf edilecek" dedi. Emeklilere promosyon ödemeleri, bankaların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapacağı protokolün ardından başlayacak. Başbakan, açıklamasıyla, promosyona taban da koymuş oldu.

Maaşların ödenmesine aracılık eden bankalar, emeklilere her yıl en az 300 lira promosyon verecek.

Ancak bankalar arası rekabet nedeniyle bu rakamın daha yüksek olması bekleniyor. SGK, emekli maaşı olarak bankalara yılda yaklaşık 122 milyar lira yatırıyor. Halen emekli maaş ödemesinde en büyük pay kamu bankalarında bulunuyor. Özel bankalar da pastadaki payını artırmak için para, puan, altın gibi hediyeler içeren kampanyalar yapıyor. Bu yarış nedeniyle promosyon rakamının yıllık 300 liranın üstünde olacağı belirtiliyor.

EMEKLİYE HER İLDE EV

EVİ olmayan emekli kalmaması için çalışmalar tam gaz sürdürülüyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 250 liradan başlayan taksitle başta emekliler olmak üzere vatandaşları ev sahibi yapmak istediklerine işaret ederek, şöyle konuştu: "Bunu Siirt ve Bilecik'te daha önce yaptık, şimdi Malatya merkezde 250 lira taksit ve 240 ay vadeyle konutlarımızı satışa sunduk. Ankara Mamak'ta 340 lira ve eve taşındıktan sonra ödemek kaydıyla emeklilerimize yönelik kontenjan imkanı tanıdık. Türkiye'nin her yerinde de bu hazırlığın içerisindeyiz şu an."

YENİ MÜJDELER VERDİ


Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün de yeni müjdeler verdi. İlk kez iş bulan her gencin maaşını 1 yıl devletin ödeyeceğini söyleyen Davutoğlu, Gaziantepliler'e 3 müjdesini şöyle açıkladı: "Organize Sanayi Bölgesi'nin arkasına dev uydu kent yapacağız. Kira öder gibi ev sahibi yapacağız. 5 yılda 50 bin konut olacak. Amanos Dağları'nı delerek İskenderun Limanı'na yol açacağız. Gaziantep'te 25 km uzunluğunda raylı sistem yapıyoruz."