Emekliye Ocak artışı

12.3 milyon emekli Ocak zammını merakla bekliyor. Pazartesi günü açıklanacak enflasyon verileri ipuçlarını verecek. Ekonomistlerin zam tahmini SSK ve Bağ-Kur’lular için yüzde 6.67, memur emeklileri için yüzde 7.17.

Emekliye Ocak artışı
Takvim Gazetesi'nin haberine göre Temmuz'da maaşları artan emeklilerin gözü Ocak zammına çevrildi.

Zam oranında enflasyon belirleyici olacak. 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin de alacağı farkı gösterecek. Temmuz ayı enflasyonu yüzde 0.55 olarak gerçekleşmişti. Pazartesi günü de Ağustos ayı enflasyonu açıklanacak. Zam oranı şekillenmeye başlayacak. Ancak ekonomistlerin enflasyon tahminleri şimdiden ipuçlarını veriyor.

NASIL DEĞİŞECEK?

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketine göre, 2018'in ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 6.67 olacağı tahmin ediliyor. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki artış yüzde 6.67 olacak. Memur emeklilerine de yüzde 4'lük toplu sözleşme artışına ilaveten 2018'in ikinci yarısında yüzde 3.5'lik oran aşıldığından yüzde 3.17 enflasyon farkı oluşacak.

Bu durumda memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 7.17'ye ulaşacak. Ekonomistlerin tahmini gerçekleşirse, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaşında 68,12 ile 326,31 lira arasında artış yaşanacak.