Emekliye promosyon 3’e katlandı

Bankalar; kampanyalar ile maaşını kendilerinden alan emeklilere 2-3 yıl için 300-500 lira, faiz avantajları ve ücretsiz hizmetler vaat ediyor. Bakanlık ile görüşmelerde ise tutar 3 yıl için 900 liraya çıktı...

Emekliye promosyon 3’e katlandı
Takvim'de yer alan habere göre 11 milyona yakın emeklinin banka promosyonu için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, promosyona çekidüzen vermek için bankalarla sık sık masaya oturuyor. Pazarlıklar '3 yıl için 300 lira' ile başlarken; şu an '3 yıl için 900 lira'ya kadar çıkıldığı belirtiliyor. Bakanlık yetkilileri pazarlıklara devam ediyor. Bankalar da bir yandan Çalışma Bakanlığı yetkilileriyle görüşürken, bir yandan da emeklilerin maaşlarını kendi şubelerine taşıması için kampanyalar yapıyor.

ÜCRETSİZ HİZMETLER

Kampanyalarda 2-3 yıl için 300-500 lira para hediyesi, faiz avantajı, bazı bankacılık hizmetlerinin ücretsiz sunulması gibi imkanlar bulunuyor. Nakit-puan hediyesi kampanyalarında ağırlık '3 yıl için 300 lira' şeklinde bulunuyor. Bu kampanyalarda emekliler maaşını 3 yıl başka bankaya taşımama taahhüdü karşılığında 300 lira nakit ya da puan elde ediyor. Yine kampanyalarda emeklilere kredilerde düşük, mevduatta yüksek faiz imkanı, ücretsiz havale ve EFT, kredi kartına yıllık aidat ödenmemesi, hesap işletim ücreti alınmaması yer alıyor. Emeklilere şubelerde işlem önceliği de imkanlar arasında bulunuyor. Ayrıca bazı bankalar maaşını kendi şubelerine taşıyan emeklilere, indirimli alışveriş imkanı da sunuyor.

KURALA BAĞLANACAK

Bakanlık'ın bankalarla yaptığı pazarlıkların hangi tutarla sonuçlanacağı merakla bekleniyor. Anlaşmanın yapılmasıyla birlikte promosyon bir kurala bağlanmış olacak. Anlaşmanın yaz aylarına kadar yapılması, 11 milyona yakın emeklinin de yazın promosyonu cebine koyması planlanıyor.