Emlak GYO’nun en büyük İzmir projesi satışa çıktı!

Emlak GYO’nun hasılat paylaşımı modeliyle ihale ettiği, en az 256 milyon liralık pay alacağı İzmir’deki en büyük projesi satışa çıktı. Türkerler Holding Durmaz İnşaat-İzka İnşaat ortaklığının hayata geçireceği Park Yaşam Mavişehir 350 milyon l

Emlak GYO’nun en büyük İzmir projesi satışa çıktı!

Ankaralı Türkerler Holding ve Durmaz İnşaat ile İzmirli İzka İnşaat, İzmir Mavişehir’de 521 konutluk yeni bir projeye başladı. TOKİ iştiraki Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) bugüne kadar İzmir’de yaptığı en büyük hasılat paylaşımı ihalesini 1 milyar liralık toplam hasılat üzerinden şirkete 256 milyon TL pay önererek kazanan ortaklık, konut-ofis-alışveriş merkezinden (AVM) oluşan karma bir proje gerçekleştirecek.

İZMİRLİ BÜYÜK DAİRE İSTİYOR

İzmir’de düzenlenen toplantıya katılan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, İzmirgaz’ın ortaklarından oldukları için kenti iyi tanıdıklarını ve gönülden İzmirli olduklarını belirterek, “İzmir’de önemli bir ilerleme var. Kente duyduğumuz güvenle gayrimenkul sektörüne girmeye karar verdik” dedi. Ortaklarıyla, başta İzmir’de olmak üzere, gayrimenkul yatırımlarına devam etmek istediklerini kaydeden Türker, Park Yaşam Mavişehir adlı projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“İzmirliler büyük daireler istedikleri için daire büyüklüklerini yüzde 15 oranında artırdık. Yine tüketici talebine bağlı olarak geniş balkon ve teraslar yaptık. Yalnız konut değil, ofis ve AVM de yapacağız. Hatta belki bir otel de olacak. İzmir deprem bölgesinde olduğu için fore kazık sistemi ve 9 Eylül Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nin denetlemesiyle inşaatı yapıyoruz. Tüm bu faktörler göz önüne alınınca maliyetimizin de yüzde 50 arttığını söyleyebiliriz. Ancak öncelikli amacımız para kazanmak değil, tanınmak.” İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil de, Park Yaşam Mavişehir’in, Emlak GYO’nun hasılat anlamında kentteki en büyük projesi olduğuna dikkat çekerek, “Mavişehir’de birçok proje oldu. Ama burası Emlak GYO’nun bölgedeki son arsası. Finali bu projeyle yapıyoruz” dedi.

"7 YILDE 3 KAT DEĞERLENDİK"

Toplantıya katılan konuşmacılar arasındaki Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2003’ten itibaren Mavişehir’de 2 bin 854 konut inşa ettiklerini, bunlardan bir kısmının tamamlandığını ve bir kısmının inşaatının sürdüğünü belirtti. Emlak GYO’nun da 7 yılda 3 kat değer kazandığını ifade eden Kurum, şunları söyledi: “Şirketimizin net kârı 605 milyon lira. Piyasa değeri 7.2 milyar TL. Türkiye’nin en büyük, Avrupa ve Ortadoğu’nun 6’ncı büyük, dünyanın 21’inci büyük GYO’suyuz. Aralık 2010’da halka arz edildiğimizde birim hisse değerimiz 1.8 TL idi. Bugün ise 2.92 TL. TOKİ’nin elde ettiği 20 milyar liralık toplam satış gelirinin 7 milyar lirası bizim. Bu projelerden önemli kaynak sağlıyoruz. O nedenle kiraya dayalı değil, satışa yönelik bir GYO’yuz. Bizim projelerimiz temel aşamasındayken yüzde 30-70 arası satış rakamına ulaşıyor. Bu hızla, gelecek yıllarda da 2-3 kat değer kazanırsak dünyanın en büyük GYO’larından olacağız.”

2 GÜNDE 60 DAİRE SATILDI

Verilen bilgilere göre, Park Yaşam Mavişehir 32 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek. 7 bloktan meydana gelen, 1+1’lerden 5+1’lere kadar pek çok konut alternatifinin inşa edildiği projede metrekare fiyatları 2 bin 200 ile 2 bin 700 TL arasında. 1+1’lerin 70-80 metrekare büyüklüğünde ve fiyatlarının 174 bin ile 220 bin TL arasında olduğu Park Yaşam Mavişehir’de konut fiyatları 800 bin TL’ye kadar çıkıyor.

İlk iki günde toplam 60 daire satışının gerçekleştiği belirtilen projede açık ve kapalı yüzme havuzu, kapalı otopark, fitness merkezi, tenis kortu, basketbol sahası, yürüme yolları da bulunuyor.

12.12.2012’DE 12.12’DE BİTECEK

Park Yaşam Mavişehir için kurulan ortaklıkta Türkerler Holding’in yüzde 40, Durmaz İnşaat’ın yüzde 30 ve İzka İnşaat’ın da yüzde 30 oranında payı olduğu belirtildi. 24 ayda tamamlanması öngörülen projede teslim tarihinin öne çekilmek istendiği ve 12.12.2012’de saat 12.12’de inşaatın bitirilmesinin hedeflendiği açıklandı.

27 FARKLI DAİRE TİPİ

Sahile iki dakika mesafede, toplam 7 bloktan oluşan Park Yaşam Mavişehir’de 27 farklı daire tipi yer alacak.