En pratik güzellik sırları!

Günümüz ekonomik koşullarında pahalı kremlere ya da kuaför salonlarına gitmeye maalesef bütçemiz izin vermemekte…

En pratik güzellik sırları!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Bugün cilt bakım tüyoları ve yüzünüze uygulayabileceğiniz makyaj önerileriyle karşınızdayım. Günümüz ekonomik koşullarında pahalı kremlere ya da kuaför salonlarına gitmeye maalesef bütçemiz izin vermemekte…

GİZLİ ANAHTAR VAZELİN!

İşte evde hazırlayabileceğiniz nemlendirici! Önce yüzünüzü yıkayın ve hiç kurulamadan bir parça vazelin alıp iyice yedirin, yağlı görünüm yok oluncaya kadar sık, sık ıslatmaya devam edin. Bu işlemi birkaç hafta tekrarlayın. Birçok pahalı güzellik malzemelerinin ana maddesinin vazelin olduğunu biliyor muydunuz?

YÜZ MASKESİ

2 yemek kaşığı yaş maya ve 1 yemek kaşığı ılık suyu cam bir kasenin içinde karıştırın. Lekeli, sivilceli, siyah noktalı cilde hazırladığınız maskeyi sürün. Maske tamamen kuruyunca ellerinizi ılık suyla ıslatın ve cildinizi ovarak maskeyi temizleyin. Ardından bolca ılık suyla cildinizi yıkayın.

SAÇ MASKESİ

Mayonez kuru saçlar için çok iyi gelir. 1/2 su bardağı mayonezi kuru yıkanmamış saçlarınıza sürün, plastik bir torba ile saçlarınızı sarın ve 15 dakika bekleyin. Şampuanlamadan önce bol suyla yıkayın.

TIRNAK BAKIMI

- 1 çorba kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

- 1 tatlı kaşığı sirke

- 1 çay kaşığı zeytinyağı


Bir tas ılık suya bir çorba kaşığı tuz, birer tatlı kaşığı limon suyu ve sirke, bir çay kaşığı zeytinyağı koyun ve ellerinizi tutabildiğiniz kadar bu suda tutun. Her akşam bunu uygulamaya devam edin. Tırnakların durumuna göre değişen zamanda tırnaklarınızı güçlendirecektir.

ŞEKERLE TATLANDIRIN

Cildimiz gün içerisinde serbest radikallere maruz kaldığı için mutlaka cildimizi temizlememiz gerekiyor. Toz şeker ve zeytinyağıyla cildinize peeling yaparak cildinizin ölü hücrelerden arındığını göreceksiniz.

SİVİLCELER

Her yaş grubunun korkulu kabusu olan sivilcelerden günde birkaç kez uygulayacağınız limon suyuyla kurtulabilirsiniz.

MAKYAJ TEMİZLİĞİNE MADEN SUYU

Yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra maden suyu püskürtün (doğal tonik etkisini düzenli kullanımda göreceksiniz). Makyajınızı yaptıktan sonra yüzünüze maden suyu püskürtün ya da maden suyuna batırılmış bir kağıt mendille hafifçe tampon yaparak sürerseniz makyajınız daha uzun süre bozulmadan tazeliğini koruyacaktır. Salatalığı rendeleyin ve suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürün. İşte size bedava tonik…

Yasemin MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım