Erhan Çelik'ten Mehmet Görmez'e 'Ebu Hanife'li yanıt!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez TRT’yi eleştirdi, cevap ekran yüzü Erkan Çelik'ten geldi!

Erhan Çelik'ten Mehmet Görmez'e 'Ebu Hanife'li yanıt!
Medyanın Elli Tonu'nda yer alan habere göre Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, Ramazan ayıyla birlikte TRT’de başlayan ‘Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması' için ettiği sert sözlere cevap ilginç bir isimden geldi.

‘NEYE HİZMET EDİYOR’

TRT1'in ana haber sunucusu Erhan Çelik, Görmez’in “Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir” ifadeleri için Twitter’da Hanefi mezhebinin kurucusu ve Sünni fıkhının en büyük üstâdı sayılan Ebu Hanife’den alıntı yaptı.

Ebu Hanife’nin ‘vahyin inkarı söz konusu olmadıkça yorumları kabul etmemek, ya da farklı yorumlamak insanı küfre götürmez’ manasına gelen “Tenzilin inkârı söz konusu değilse, tevilin inkârı tekfiri gerektirmez” sözünü paylaşan Çelik devamında da şu satırları kaleme aldı: "Bu mübarek ayda mukaddes kitabımızı bu şekilde gönüllerimize nakşedenlere övgü yerine yergi neye hizmet ediyor, iyi hesaplanmalı!"

TUTARSIZLIK VURGUSU

Çelik ayrıca Görmez’in çıkışının kendi içinde bir tutarsızlık taşıdığının altını çizerek, “Diyanet’in Kur’an’ı Kerim’i okuma yarışmaları yıllarca haber oldu. Şimdi bunun millet arasında yapılmasındaki sakınca ne ola ki?” ifadelerini kullandı.

Erhan Çelik'ten Mehmet Görmez'e 'Ebu Hanife'li yanıt!


NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz gün Kuran kursları eğitim dönemi öncesinde görev yapacak din görevlilerine seslenen Görmez, TRT’nin Kur’an okuma yarışmasına da değinmişti. Görmez TRT’ye, “Son zamanlarda bir yarışma programı çıkarıldı biliyorsunuz. Sadece şunu söylerim. Kur’an ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kur’an bir hayat kitabıdır. Hem de en müstakim yola, en sağlam yola sizi götürmek için nazil olmuş bir kitaptır” şeklinde bir eleştiri yöneltmişti.

ÖDÜLLÜ KUR’AN OKUMA YARIŞMASI

Türkiye televizyonculuk tarihinde ‘bir ilk’i gerçekleştiren TRT’nin, ramazan ayı boyunca ekrana getirdiği yarışmanın her bölümünde beş yarışmacı yer alıyor. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, salı günkü hafta finalinde yarışıyor. Tüm katılımcılara bir tam altın; gün birincilerine üç tam altın; hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde üçüncüye 10 tam altın, ikinciye 20 tam altın, birinciye ise 50 tam altın ödül verilecek.