Esad gözünü terör örgütü PKK/PYD’nin kalesi Rakka’ya dikti!

Afrin’de ABD ve Rusya’dan beklediği desteği alamayan proje terör örgütü PKK/PYD/YPG, Suriye’de rejim lideri Esad’ın hamlesiyle yeni bir hüsran yaşayacak. Rejim, Rakka’yı işgalcilerden temizleyeceğini açıkladı.

Esad gözünü terör örgütü PKK/PYD’nin kalesi Rakka’ya dikti!
Akşam'ın haberine göre Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin direktifleriyle DEAŞ’la mücadele bahanesini öne sürüp pek çok kente el koyan, Rakka’da ise DEAŞ’la el sıkışıp kenti teslim alan proje terör örgütü PYD/YPG bu kez beklemediği bir yerden darbe yiyecek.

HAZIRLIKLARA BAŞLADILAR

PYD’nin DEAŞ’lı teröristleri kamyonlarla gönderip kendi kalesi haline getirdiği Rakka kentine rejim göz dikti. Suriye’nin BM Temsilcisi Beşşar el Caferi, rejim güçleri olarak Rakka’yı işgalden kurtaracaklarını söyledi. Dev operasyon için hazırlıkların başladığının sinyalini veren Caferi, bölgedeki silahlı militanların yok edilmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını açık bir şekilde ifade etti.

BARZANİ’DEN PKK’YA TERS KÖŞE

IKBY Başbakan Neçirvan Barzani, K. Irak topraklarının komşu ülkelerin güvenliğine zarar vermek için kullanılmasını kabul etmediklerini söyledi. Barzani “Türkiye’nin neden IKBY içine operasyon yaptığını sormadan bunun nedenini sormalıyız. Sebep PKK” dedi.

HAYRANLIKLARI KISA SÜRDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’ndan sonra herkesten yardım isteyen terör örgütü YPG yandaşları, son olarak Esad’in posterlerini taşımaya başlamıştı. Bazı noktalara da rejim bayrakları asılmıştı.

DEYRİZOR’DA BÜYÜK ÇATIŞMADAN DÖNDÜLER

Suriye’deki Rus güçlerinin ülkenin batısında ABD birlikleri ve desteklediği yerel unsurlarla çatışmanın eşiğinden döndüğü ve krizin taraflar arasındaki telefon görüşmesiyle çözüldüğü öğrenildi. Hafta başında Deyrizor’da yaşanan krizle ilgili konuşan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, krizin ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un telefonda görüşmesi sonrası krizin aşıldığını belirtti. Deyrizor’da geçen ay da, Rus paralı askerleri ve Suriye hükümet güçleri ABD ve ABD destekli güçlerle çatışmıştı.