Esenyurt'ta Caferi Camisi kundaklandı!

İstanbul Esenyurt'ta Caferilerin kullandığı bir cami, kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı. Kundaklama sonucu caminin kütüphane bölümü ve minber alanı büyük zarar gördü.

Esenyurt'ta Caferi Camisi kundaklandı!
CİHAN'ın haberine göre yangın, saat 02.00 sıralarında, Aşık Şenlik Caddesi Yenikent Mahallesi Muhammedi Camisi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişiler, caminin arkasına merdiven dayayarak içeri girdi. Caminin içerisinde bulunan kütüphane bölümünü ateşe veren şahıslar, daha sonra minberin bulunduğu alanı da ateşe vererek olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yanan camiye gelen itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdü. Yangın sonrasında cami içerisinde ve kütüphane bölümünde büyük maddi hasar oluştu.

Cami hocası Hamza Aydın, yaklaşık 1 hafta önce tehdit edildiklerini ve polise başvurduklarını belirterek, "Geçen hafta gelip bizi tehdit ettiler. 'Siz Caferisiniz taşa tapıyorsunuz, caminizi yakacağız' dediler. Biz polise başvurup tutanak tutturduk. Ama kimse bizimle gelip ilgilenmedi. Yazık günahtır bunları yapan Müslüman olamaz" şeklinde konuştu.