Eski eş ne ceza alacak?

TRT 1'in ana haber bülteni sunucusu Fulin Arıkan'ın iç çamaşırları ile çekilmiş fotoğraflarını internete veren eski eşi Tabip Albay Kaan Erler'in 7 yıl hapsi isteniyor. İşte detaylar...

Eski eş ne ceza alacak?

TRT 1'in ana haber bülteni sunucusu Fulin Arıkan'ın iç çamaşırları ile çekilmiş fotoğraflarını internet ortamına sunduğu iddiasıyla eski eşi Tabip Albay Kaan Erler hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla 7 yıla kadar hapis isteminde bulunuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TRT 1'in ana haber sunucusu Fulin Arıkan'ın eski eşi Tabip Albay Kaan Erler hakkında iç çamaşırları ile çekilmiş fotoğraflarını internet ortamına verdiği iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu. Savcı Kayral'ın, hazırladığı iddianamede Erler hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini ve bu nedenle cezalandırılmasını istediği öğrenildi.

Mahkeme, Savcı Kayral'ın hazırladığı iddianameyi kabul ederse önümüzdeki günlerde dava açılacak. Savcı Kayral, Erler'in Türk Ceza Kanunu'nun 134. maddesinin 2. fıkrasında yer alan "Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa" suçunu ve 135. maddesinde yer alan "kişisel verileri hukuka aykırı şekilde kaydetme" suçlarını işlediği iddiasında bulundu.

TRT'nin deneyimli sunucusu Fulin Arıkan, TRT'nin resmi internet sitesinin 'Aktif Hattı'na düşen ve e-posta yoluyla da yayılan, yatak odasında kendisini iç çamaşırlarıyla gösteren fotoğraflar yüzünden eski eşi Erler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

-ASKER DE 'AHLAKİ' İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Fulin Arıkan'ın boşandığı eşi kıdemli albay Kaan Erler hakkında Gülhane Askeri Tıp Akademesi de inceleme başlatmıştı. Erler hakkında başlatılan incelemeye gerekçe olarak 'Silahlı Kuvvetlerin itibarını sarsacak şekilde ahlak dışı harekette bulunmak' gösterilmişti. Erler hakkında başlatılan askeri incelemenin tamamlanmasının ardından son sözü GATA Komutanı söyleyecek.

-İŞTE, ERLER'İN SUÇLANDIĞI MADDELER-

Savcı Kayral, Erler hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle açtığı davalarda TCK nun 134. ve 135. maddelerine dayandı. İşte o maddeler:
134. madde:"Özel hayatın gizliliğini ihlâl" suçunu işlediğini iddia etti. Yasa maddesi şöyle: "Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, ceza yarı oranında artırılır"
Kişisel verilerin kaydedilmesi MADDE 135. - (1) Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.


medyafaresi

Konular Eski Arşiv