Eşler arasında şaşırtan 'açık film' davası!

Adana'da yaşayan Y.A., karısı E.A.'nın sesini açık filmdeki kadının sesine benzetti. Buna öfkelenen kadın, eşine hakaret ve beddua ettikten sonra yatağını ayırarak boşanma davası açtı.

Eşler arasında şaşırtan 'açık film' davası!

Sabah Gazetesi'nden Halit Sarı'nın haberine göre yerel mahkemenin verdiği karar, Adana Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 2. Hukuk Dairesi'ne taşındı. BAM, eşine hakaret eden, eşinin sesini yetişkin filmindeki kadının sesine benzeterek onu suçlayan ve evinin tapusunu babasına devredip mal kaçırmaya çalışan erkek ile eşine hakaret ve beddua edip yatakları ayırarak cinsel şiddet uygulayan kadını eşit kusurlu buldu.

E.A., kararı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, içtihatlara giren bir karara imza attı.

Yargıtay, kadına yüklenen "yatakları ayırarak eşine cinsel şiddet uyguladığı" kusurunun ispatlanamadığını, kadının yatağı ayırmasının, erkeğin eşinin sesini açık filmdeki kadının sesine benzeterek onu suçlamasına karşı tepki niteliğinde olduğunu kaydetti.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, "Kadına yatakları ayırarak eşine cinsel şiddet uyguladığı vakıasının kusur olarak yüklenmesi doğru bulunmamıştır. Eşinin sesini açık filmdeki kadının sesine benzeterek onu suçlayan ve evinin tapusunu babasına devredip mal kaçırmaya çalışan erkek, eşine hakaret ve beddua eden kadına nazaran ağır kusurludur" diyerek kararı bozdu.

Konular boşanma Adana dava