Etekli soyguncular yakalandı!..

AYDIN'da iki hafta önce bir akaryakıt istasyonundan soygun yaptıkları belirlenen, yüzleri maskeli, ikisi etek giymiş 6 kişiden 4'ü, jandarma ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı...

Etekli soyguncular yakalandı!..

AYDIN'da iki hafta önce bir akaryakıt istasyonundan soygun yaptıkları belirlenen, yüzleri maskeli, ikisi etek giymiş 6 kişiden 4'ü, jandarma ve polisin ortak operasyonuyla yakalanıp, adliyeye sevk edildi. Diğer, 2 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Aydın- İzmir Karayolu Kardeşköy yol ayrımındaki Behçet Çağlayan'a (38) ait akaryakıt istasyonuna geçen 29 Mart'ta saat 03.30 sıralarında gelen yüzleri maskeli, ikisi etek giymiş 4 kişi, gece bekçisi ve pompa görevlisi Ahmet Savaş'ı (38) döverek etkisiz hale getirdi. Ardından bir saatlik arama sonucu buldukları ofisteki asılı bayrak arkasına gizlenmiş çelik kasayı kazma ve levye ile parçalayarak dört soyguncu, 28 bin lira ve bir miktar altın ile market bölümündeki kasadaki bir miktar parayı da aldıktan sonra koşarak, kaçtı. Aldığı darbeler nedeniyle baygınlık geçiren Savaş, kendine geldikten sonra durumu patronu Çağlayan'a bildirdi. Çağlayan, durumu jandarma ve polise bildirdi. Jandarma, akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

6 AY ÖNCE KURULAN EKİP ÇÖZDÜ

Aydın İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde 6 ay önce kurulan Hırsızlık Bürosu ekipleri, akaryakıt istasyonu ve çevredeki tüm güvenlik kameralarını titizlikle inceledi. Görüntülerden soyguncuların 6 kişi ve tamamının erkek olduğu, diğer ikisinin iki ayrı otomobilde arkadaşlarını bekledikleri tespit edildi. Jandarma, görüntülerden soyguncuların kimliklerini belirledi. Şüphelilerin yakalanması için polisle ortak hareket eden jandarma, şüphelilerden F.S. ve R.B.'nin Hakkı Bey Caddesi'nde, 48 V 4452 plakalı otomobilde olduklarını belirleyip, operasyon düzenledi. Kaçmaya çalışan şüphelilerden F.S., 1249 Sokak'ta yakalandı. R.B., ise izini kaybettirdi. Polis, aynı gün içinde diğer şüpheliler S.Ö., E.İ. ve G.Ö.'yü de gözaltına aldı. Şüphlelilerden H.F. ile son anda kaçan R.B.'nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

AKARYAKIT İSTASYONUNA BORÇLARI VARMIŞ

Hırsızlık suçundan sabıkalı olan dört şüphelinin, soygunu gerçekleştirdikleri akaryakıt istasyonun sahibini daha önceden tanıdıkları ve yaklaşık 1000 lira akaryakıt borçları olduğu öğrenildi. Şüphelilerden F.S.'nin 7 ayrı hırsızlık olayının faili olarak arandığı da belirlendi. Şüphelilelerden R.B.'nin Kuşadası'nda yazlık evi olduğu ve başka isimlere ait hesaplarda yüklü miktarda parası bulunduğu belirtildi. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Aydın'da iki hafta önce bir akaryakıt istasyonundan maskeli ve etekli soygun yaptıkları belirlenen 6 şüpheliden 4'ü jandarma ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden F.S., S.Ö., ve G.Ö. tutuklanırken E.İ. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soygunun firarilerinden H.F. ile son anda kaçan R.B.'yi yakalama çalışmaların sürdüğü bildirildi.

CEM ULUCAN