Evde yapabileceğiniz basit tarifler

Biz kadınların en güçlü silahı saçlarımız ve cildimiz. Sizlere evde yapabileceğiniz tarifler paylaşmak istedim. Güzelliğinizi doğanın sihirli ellerine bırakmaya ne dersiniz?

Evde yapabileceğiniz basit tarifler
Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Cildinizi maden suyuyla canlandırın


Bir buz kalıbının içerisine maden suyunu koyarak dondurun. Donmuş maden suyu parçacıklarını her sabah cildinizde gezdirin. Böylece yorgun görünümü atıp anında canlı bir görünüme kavuşacaksınız. Aynı zamanda maden suyu gözeneklerin sıkılaşmasına, nem dengesinin düzenlenmesine ve cildinizin kirden arınmasına da yardımcı olur.

Gözenekleriniz için elma sirkesi sihri

2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Pamuk yardımıyla cildinizi temizleyin. Göz çevrenize getirmemeye özen gösterin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu uygulama cildinizi kir ve yağdan arındıracaktır.

Cilt lekelerine karşı en etkili maske tarifi

1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp yüzünüze uygulayın. 20 dakika yüzünüzde kalsın. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Bal ve zeytinyağı en etkili doğal cilt nemlendiricileridir… Limon ise cilt lekelerine karşı etkilidir. 

Doğal peeling uygulayarak pürüzsüz dudaklara kavuşun

1 çay kaşığı esmer şeker ve 1 çay kaşığı zeytinyağını karıştırıp dudaklarınıza parmağınız yardımıyla yavaşça ovarak sürün. Dilerseniz bir diş fırçasıyla da uygulama yapabilirsiniz. Bu peeling ölü derileri temizlemenize yardımcı olup dudaklarınızın pürüzsüz görünmesini sağlayacak.

BAL VE TEREYAĞI

Bir çay kaşığı tereyağıyla bir yemek kaşığı balı karıştırıp dudak ve göz çevrelerinize sürüp 15 dk. beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu karışım kırışıklıklarınıza iyi gelecek. Haftada iki üç kere düzenli olarak uygularsanız faydasını göreceksiniz

BAL-LİMON-SÜT

Bir yemek kaşığı bal ile bir tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. İçine kıvamını bozmayacak kadar süt damlatın.  Hazırladığınız karışımı yüzünüze yedirin. Maske kuruyana kadar yüzünüzde bekletin. Bu maskeyi haftada bir yaparsanız etkilerini kısa sürede göreceksiniz.

KAHVE TELVESİ

Bir tatlı kaşığı kahve, bir çay kaşığı bal ve birkaç damla sütü karıştırıp yüzünüze peeling yapar gibi sürün. 20 dk. beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Cildinizin gergin ve yumuşak olduğunu göreceksiniz. Haftada iki üç kere yaparsanız kısa sürede etkisi sizi şaşırtacak.

ELMA SİRKESİ

Saçları çok yağlı olduğundan dolayı saç bakımında yağ kullanmak istemeyenler olabilir. Yıpranan yağlı saçlarına maske uygulamak isteyenlere elma sirkesi tavsiye edilir. 1 çay bardağı kadar elma sirkesini aynı oranda suyla karıştırın ve içine 1 çay kaşığı tuz eklerseniz, karışımınız hazır hale gelir. 

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım