FABRİKAYA SİLAHLI BASKIN

İçerdeki 3 kişiyi rehin almak isteyen genç, intihar etti.

FABRİKAYA SİLAHLI BASKIN

Kayseri'de alacak yüzünden 22 yaşındaki Salih Ergül, kalaşnikof silahla daha önce çalıştığı fabrikayı bastı. Fabrikada rehin aldığı kişileri serbest bıraktıktan sonra ikna edilemeyen işçinin, kalaşnikof silahla intihar ettiği belirtildi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 6. Cadde'de bulunan bir fabrikada işçi olarak çalışan kişi, sabah saatlerinde silahla fabrikadaki 4 kişiyi rehin aldı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın yönetimindeki jandarma ekipleri, Salih Ergül (22) isimli işçiyi ikna etmeye çalıştı. Daha sonra Salih Ergül'ün ailesi de fabrikaya geldi. Bir süre sonra rehinleri serbest bırakan Ergül, elindeki silahla intihar etme tehdidinde bulundu.

Fabrika etrafında güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, gazeteciler de dahil görevliler dışında kimseyi fabrikaya yaklaştırmadı.

Yaklaşık 4 saat süren çalışma sonunda ikna olmayan Ergül'ün kalaşnikof marka silahla başına ateş ederek kendini vurduğu öğrenildi. Bu sırada, fabrikadan ayrılan Ergül'ün yakınları “Oğlumuzu vurdular” diye bağırarak bölgeden uzaklaştı.

Olay yerinde bekletilen ambulans ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ergül, yolda hayatını kaybetti.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Ergül'ün yakınları, sinir krizi geçirdi.

Olaydan sonra fabrikaya gelen Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, yetkililerden bilgi aldı. Olaydan sonra Vali Bilici ve diğer ilgililer gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadı.

Salih Ergül'ün aynı fabrikada çalışan ve bir süre önce işten ayrılan bir kızla “gönül ilişkisi” olduğu, eylemi bu yüzden yaptığı tahmin ediliyor.

Ergül'ün olayda kullandığı kalaşnikof silahı nereden aldığı araştırılıyor.