Facebook'ta reklamlar oyuna dönüşüyor

Sosyal medya devi Facebook, reklamları oyun haline dönüştürmeye hazırlanıyor. Kullanıcıların kaşına çıkan ve oldukça can sıkıcı bir duruma dönüşen reklamlar, geliştirilecek yeni proje ile oyun haline dönüştürülecek.

Facebook'ta reklamlar oyuna dönüşüyor
Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan Teknoblog’un haberine göre Facebook’un oyun alanındaki son hamlesi, şirket için en önemli gelir kaynağı olan reklamları da kapsıyor. Sosyal ağ, oyunların indirilmeden önce denenmesini mümkün kılan reklamları kullanıcılarla buluşturuyor. Facebook oynanabilir reklamlar ile App Store veya Google Play Store’da bulunan bir oyun indirmeden önce denenebilecek.

Facebook’un bu yöndeki hazırlıklarına dair haberler geçtiğimiz nisan ayında gündeme gelmişti. Sosyal ağın o dönemde 24 geliştiriciyle birlikte test çalışmaları yürüttüğü belirtilmiş ve konuya ilişkin duyurunun mayıs ayında F8 geliştirici konferansında yapılabileceği ifade edilmişti. F8’de bu konuya değinmeyen şirket, yeni reklam çözümünü oyun konferansı ChinaJoy’un başlamasından hemen önce duyurdu.

Facebook bu konuda çalışmalar yapan ilk şirket değil. Google da Instant Apps programı ve ücretsiz oyunların içinde sunduğu oynanabilir reklamlarla kullanıcılara uygulama ve oyuncuları indirmeden önce deneme imkanı sağlamıştı.

Facebook oynanabilir reklamlar konusunda yaptığı testlerin sonucundan memnun görünüyor. Yeni çözüm, oyun geliştiricilerini de sevindirmişe benziyor. Test sürecine katılan şirketlerden biri olan Angry Birds’ün geliştiricisi Rovio, reklama yapılan harcamanın bir hafta içinde getirdiği dönüş miktarında yüzde 70 oranında bir artış sağlandığına dikkat çekti. Bugünden itibaren tüm reklam verenlere ulaştırılacak olan yeni çözümle hazırlanan reklamlar, yakında Haber Kaynaklarında sıklıkla görülebilir.