FATİH ALTAY'DAN, CAN DÜNDAR'A SERT YANIT

Can Dündar'ın Su Samuru teknesindeki aşk kaçamağını haber yapan Gazete Haberturk'e yönelik tepkisine, Fatih Altaylı sert yanıt verdi.

FATİH ALTAY'DAN, CAN DÜNDAR'A SERT YANIT

Habertürk’te bir kızla teknede öpüşürken fotoğrafları yayınlanan Can Dündar, bugün kişisel web sitesinden yaptığı açıklamayla Habertürk’ün kendisine şantaj yaptığı imasında bulunmuştu.

Dündar, "Eğer Habertürk’ten gelen iş tekliflini kabul etseydim o fotoğraflar ne çekilir, ne de yayımlanırdı" şeklinde açıklama yapmıştı.

PM, Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’a ulaşarak Dündar’ın "şantaj" iddiasını sordu.

Can Dündar’ın sözlerini "saçma sapan şeyler" şeklinde değerlendiren Altaylı, "Ben Hasan Cemal’e de teklif yaptım, şimdi aynı şekilde haberleri onun hakkında da mı yapmamız lazım. Biz Can Dündar’ın peşine adam takmadık, gizli kamera kurmadık." şeklinde konuştu.

KIZI BEN Mİ AYARLADIM SANA!
Bir gazetecinin "canımın istediğiyle yatarım, canımın istediğiyle öpüşürüm. Kimse beni çekemez, yayınlayamaz" deme özgürlüğünün olmadığını belirten Altaylı sözlerine şöyle devam etti; "O kızı sana ben mi ayarladım, aa Can Dündar bak sana çok güzel bir kız buldum, öpüş bununla mı dedim sana?"

"HABERİ YAYINLAMAYIN" RİCASI
Fotoğrafların çekilmesinin ardından Can Dündar’ın kendisini aradığını ve haberi yayınlamaması konusunda kendisinden ricacı olduğunu da belirten Altaylı; "Ben Can Dündar gibi olmadığım için, telefonda bana söylediklerini kamuoyuna açıklamayacağım" dedi.

Can Dündar, Altaylı’yla yaptığı telefon görüşmesinde, bugünkü açıklamasında geçen "iş teklifini kabul etseydim" ifadesini Altaylı’nın kendisine de sitem olarak sarfetmiş. Ve imalı bir şekilde "keşke Habertürk"e geçseydim demiş...

HABERİ MEHMET GÜLER YAPTI
Altaylı’nın verdiği bilgilere göre; o haber Mehmet Güler tarafından yapıldı ve kendisi de buna müdahale etmek istemedi. Bu tarz fotoğraflar getiren muhabire de "neden böyle fotoğraflar getiriyorsun, bunu yayınlamayız" demenin doğru olmayacağını vurgulayan Altaylı, "böyle yaparsam o muhabir bana daha nasıl fotoğraf getirecek?" şeklinde konuştu.

BENİ DE YAKALASINLAR, YAYINLASINLAR!
Siyasetçileri ve sosyeteleri bu şekilde yakaladıkları takdirde bu fotoğrafları basmaktan çekinmeyeceklerini belirten Altaylı, "Beni de yakalasınlar, yayınlasınlar" ifadesini kullandı.

ÖMER ÇAMOĞLU/POSTMEDYA