Fatih Altaylı 'Kartal faciası' haberlerini topa tuttu!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken ve 12 kişinin hayatına mal olan binanın yasal olduğunu belirtti. "Bina kaçakmış" diye manşet atan Türk basınını yalancılıkla suçlayan Altaylı, "O 8 kat, TBMM’de o yasallığı sağlayanların üzerine çökmüştür" dedi.

Fatih Altaylı 'Kartal faciası' haberlerini topa tuttu!

Fatih Altaylı, İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken sekiz katlı binayla ilgili olarak "11 kişi hayatını kaybetti. 4’ü ağır 13 yaralı var. Enkazın altından daha neler çıkacak bilmiyoruz. Türk basınının 'yalancılığı' da tam burada ortaya çıkıyor. Utanmadan, sıkılmadan “Bina kaçaktı” diye haber yapıyor, manşet atıyorlar. Buna bizim Habertürk gazetesi de dahil. Ben hayatımda bu kadar yalan, bu kadar uydurma haber, böylesine mesnetsiz itham görmedim. Çok açık söyleyeyim, hatta büyük harflerle yazayım: O bina kaçak değil" ifadesini kullandı.

"Hatta daha da ileriye gideyim. Artık Türkiye’de kaçak bina falan yok. 2018 yılı itibarıyla Türkiye’de kaçak bir binadan bahsetmeniz ayıptır, günahtır, haksızlıktır" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

"Sizin o 'kaçak' dediğiniz ve 'kaçak ve denetimsiz olarak yapıldığı için' yıkıldığını ve birçok insanımızın ölümüne sebebiyet verdiğini ima ettiğiniz binalar 'Yasaldır'. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çıkarılan bir 'İmar Barışı Yasası' ile bu binalar kaçak olmaktan çıkmış, yasal hale gelmiştir. Bina sahipleri, eğer gerekli müracaatları yapmışlarsa, ki yapmış görünüyorlar, o bina yasaldır. Ve o 8 kat, TBMM'de o yasallığı sağlayanların üzerine çökmüştür."

FATİH ALTAYLI'NIN HABERTÜRK'TE YAYINLANAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...