Fatih tablosu soruşturması vatandaş ihbarı üzerine başlatıldı

İBB’nin satın alarak İstanbul’a kazandırdığı Fatih Sultan Mehmet tablosunun sahte olduğu iddiaları ile ilgili başlatılan incelemenin vatandaş ihbarı üzerine başladığı ortaya çıktı.

Fatih tablosu soruşturması vatandaş ihbarı üzerine başlatıldı

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre Londra'da düzenlenen bir müzayededen 25 Haziran 2020 günü 7.9 milyon liraya satın alınan Gentile Bellini’nin atölyesinden çıkan Fatih Sultan Mehmet'in orijinal tablosu İstanbul'a geri döndü.

6 Ekim'den aralık ayına kadar İBB Başkanlık binasında sergilendi. Tablo satın alındıktan sonra sahte olduğu iddiaları da ortaya atılmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 18 aylık çalışma dönemini değerlendirdiği toplantıda tablo ile ilgili sıcak bir gelişmeyi paylaşarak tablonun sahte olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İmamoğlu “Valilikten bazı sorular gönderildi. İhbar edilmiş. Bizden cevaplar isteniyor. Bu, kıskanılacak bir şey değil. Tabloyu, bütün Türk halkına, bütün güzel insanlarımıza kazandırdık. Garip bir muameleye tabii tutuldu arkadaşlarımız; cevaplar veriliyor. Umarım, soruşturmaya dönüştürülmeden kapatırlar. Bunlar boş işlerdir umarım bazı kurumlarımız Kanal İstanbul sürecindeki gibi boş işlerle uğraşıp kendilerini yormazlar. Bu da trajikomik, fıkra gibi bir durum” dedi.