FERİDUN KUNAK DETOKS ÇAYINA BAKANLIK ONAY VERDİ Mİ?

Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı merdiven altı zayıflama çayı üretip ünlülere sosyal medyada reklamını yaptırarak milyonlarca lira kazanan ve bu sayede halkın sağlığı ile oynayan bir çok firmanın çıkardığı zayıflama çaylarına yasak getirmişti.

FERİDUN KUNAK DETOKS ÇAYINA BAKANLIK ONAY VERDİ Mİ?

Emniyet birimlerinin eş zamanlı yaptığı operasyonlarda milyonlarca lirayı bulan merdiven altı ürünlere el koyarak başarılı bir operasyona imza atmıştı.

"FERİDUN KUNAK DETOKS ÇAYI NE KADAR GÜVENLİ?"

Uzun süredir, hiç bir zayıflama çayı piyasada yok derken geçtigimiz günlerde yeni bir zayıflama detoks çayı piyasaya sürüldü.

FERİDUN KUNAK DETOKS ÇAYINA BAKANLIK ONAY VERDİ Mİ?

Tv ekranlarında yaptığı sabah programları ile tanınan Dr. Feridun Kunak imzalı "Feridun Kunak Detoks Çayı" ekranlarda ve sosyal medyada yapılan reklamlarla dikkat çekti.

FERİDUN KUNAK DETOKS ÇAYINA BAKANLIK ONAY VERDİ Mİ? - Resim : 2

"BAKANLIK ONAYLI MI?"

"Yorgun ve Halsiz misin?, Spor Yapmaya Üşeniyor musun,? Tok Tutar, İştahınızı Azaltır, Tatlı Krizine Son Verir, Şişkinliği Giderir" açıklaması ile sosyal medya hesabında kendi çayının paylaşımlarını yapan Dr. Feridun Kunak'ın detoks çayını aynı zamanda ünlü ekran yüzleri Zahide Yetiş ve Demet Akalın'ın da sosyal medya sayfalarında paylaşmaları akıllara, bu detoks çayının Tarım Bakanlığı ve ilgili makamların onayından geçip 'Sağlığa zararı yoktur' onayı olup olmadığı ve çayın ne kadar güvenilir olduğu sorusunu getirdi.

FERİDUN KUNAK DETOKS ÇAYINA BAKANLIK ONAY VERDİ Mİ? - Resim : 3

"ÜNLÜ İSİMLER UYARI ALMIŞTI"

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda aralarında bir çok ünlü ismin binlerce lira alarak sosyal medya hesaplarında sanki kendileri de kullanıyormuş gibi çeşitli zayıflama çayı paylaşımı yapmaları sonucu bir çok kişi hayatını kaybetmişti.

CİMER başta olmak üzere bir çok ilgili makama şikayet yağması sonucu zayıflama çayı adı altında satılan birbirinden farklı, içinde zehir olarak adlandırılan çaylar yasaklanmış bazı
ünlü isimler bakanlık tarafından uyarı almıştı.

Ekranların sevilen ismi Dr. Feridun Kunak'ın kendi formülü ile ürettiği Feridun Kunak Detoks Çayının sosyal medya hesaplarında paylaştığı şekilde gerçekten olumlu etkileri olup olmadığını, özellikle kadın kullanıcılarını zayıflatıp zayıflatmadığını en önemlisi de yan etkilerinin olup olmadığını zaman gösterecek.

"MERDİVEN ALTI ÇAYLARA DİKKAT BİR ÇOK KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ"

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nde görev yapan Gıda Mühendisi ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, geçtiğimiz aylarda zayıflama amaçlı kullanılan ürünler ve sibutramin etken maddesi üzerine yaptığı açıklamada;

"Zayıflama ürünlerine hiçbir zaman sıcak bakmamışımdır. Ne olduğu bilinmeyen ürünlerin 'Şu kadar zaman kullanıyor, şu kadar kilo veriyorsunuz' gibi vaatlerine kanmamak gerekiyor. Danışanlarımıza destekleyici ürün olarak yeşil çay bile önerirken herhangi bir kronik rahatsızlıkları olup olmadığını sorgulamak durumundayız. Bu ilaçlarla belirli rahatsızlıkların daha da alevlenmesi, belirsiz rahatsızlıkların ortaya çıkması söz konusu olmaktadır. Özellikle böbrek hastası olan kişilerde bitki çaylarının ya da destekleyici ürünlerin uzun vadede verilmesi, kişinin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

İçerisinde sibutramin içeren bitki çaylarından ya da zayıflama ürünlerinden doğabilecek tehlikelere karşı bir çok uyarıda bulunan hekimler; Zayıflamak uğruna akıl sağlığınızdan olmayın. Sibutramin, tokluk hissi vermesi ve enerji açığa çıkarmasıyla bilinir; amaç, mutluluk hormonu serotonin oranını yükselterek tokluk hissi vermektir.

Kronik kalp hastalıkları, çarpıntı, tansiyon, böbrek hastalıkları, ruh hastalıkları gibi birçok yan etkisi vardır. Yüksek dozu ölüme bile götürebilir. Bireyler daha bilinçli davranmaya dikkat etmelidir."  ifadelerinde bulunarak vatandaşları uyarmıştı.