Fethiye'de 2 paraşütçü dağda mahsur kaldı

Fethiye'de sisli havaya rağmen müşteri uçuran iki yamaç paraşütü pilotu kaza yaptı. Kazalarda hem pilotlar hem de yabancı müşterileri kayalıklara çakılarak yaralandı.

Fethiye'de 2 paraşütçü dağda mahsur kaldı

Askeri helikopterin de katıldığı kurtarma çalışmasında bir Türk paraşüt pilotu ve bir turist kurtarılamadı ve sabaha kadar yaralı olarak dağda beklemek zorunda kaldılar.

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 17.00 sıralarında Fethiye’nin ünlü yamaç paraşütü alanı Babadağı’na yabancı müşterileriyle çıkan yamaç paraşütü pilotları Ramazan Okşak ve Serkan Akan, yolcuları ile birlikte bin 900 metre rakımlı pistten havalandılar. Atlayış yapan pilotlar, kısa süre sonra bastıran sisin içinde kayboldular. Sis sebebiyle yönlerini bulamayan pilotlar 10’ar dakika arayla kayalık alana çakıldılar.

Sis bulutlarının aralanması ile pilotların gökyüzünde olmadığını fark eden arkadaşları, pilot ve yolcuları aramaya başladılar. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından iki Türk pilot ve iki yabancı turistin yerleri tespit edildi ve jandarma ekiplerine haber verildi.
Jandarmanın devreye girmesiyle paraşütçülerin düştüğü yere Dalaman Hava Meydan Komutanlığı ndan helikopter çağrıldı. Askeri helikopter, yaklaşık 1 saat boyunca havada kalarak yaralıları yukarı çekmeye çalıştı. Helikopterin yoğun sis sebebiyle yaralılara ulaşamaması üzerine bu defa devreye AKUT ekipleri girdi.

Ölüdeniz’den gelen vatandaşların da katılımı ile kurtarma çalışması başlatan AKUT ekipleri, ilk olarak yaralı turist İngiliz Catherine Deways’a(25) ulaştı. Yaralı turist, sedye ile düştüğü yerden alınarak yaklaşık 400 metre mesafedeki ambulansa taşındı. Catherine Deways, saat 24.00 sıralarında ancak getirilebildiği Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Deways ile birlikte uçan ve ayağı kırılan pilot Serkan Akan ise saat 01.00 sıralarında kurtarılarak ambulansla hastaneye götürüldü.

2 YARALI SABAHA KADAR DAĞDA KALDI

Pilot Ramazan Okşak ve ismi öğrenilemeyen turist yolcusuna da ulaşan kurtarma ekipleri, havanın kararması sebebiyle pilot ve yolcusunu kurtarma işlemini sabaha bırakmak zorunda kaldılar. Yaralılara battaniye ve uyku tulumu bırakan ekipler, yaralıların durumlarının iyi olduğunu ve sabah askeri helikopterle kurtarılacaklarını açıkladılar.

İHA