FETÖ’nün TSK imamı ilk emri 9 ay önce vermiş

Darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten ve yakalandıktan sonra serbest bırakılan Öksüz, 2015 Eylül ayında yazdığı makalede askerlere yapacakları darbeyi tarif etmiş.

FETÖ’nün TSK imamı ilk emri 9 ay önce vermiş
Akşam'dan Levent Albayrak'ın haberine göre 15 Temmuz darbe girişiminde Akıncılar Üssü'nde yakalandıktan sonra serbest bırakılan ve halen firarda olan FETÖ'nün TSK İmamı Adil Öksüz'ün Erzurum'da Ekevakademi adlı bir dergide yayınlanan makalesinin içeriği dikkat çekti. FETÖ soruşturmasını yürüten polis, Öksüz'ün 2015 Eylül ayında yayımlanan yazısında ihanetin talimatını verdiğini tespit etti. Öksüz tarihi bir hikayeyi kullandığı makalesinde şu bölümlere yer veriyor:

KAVMİ HARBE KIŞKIRTIN

Cedus kavminin önde gelenleri hükümdarları Tasm kavmi kralını devirmek için hile yapılmasını istiyor. Hileye karşı çıkanlara ise şu mesaj veriliyor: Biz senin hayatın için, açık bir baskın yapamayız. Hilekârlıklarda, kavimler için akıllı fırsatlar vardır.   Kavmi harbe kışkırtın. Orada ani bir baskın yapın. Hatta kavmin önde gelenlerini tepeleyin, öyle ki, bütün boyunlarını vurup tuz buz edin. Ey kavmim! Harbe girmekten aciz olmayın! Kavmi harbe kışkırtın.

KILIÇTAN GEÇİRİYORLAR

Terörist Adil Öksüz'ün alıntıladığı olaya göre Cedus kavmi, planını yaptıktan sonra Tasm kralını yemeğe davet ediyor. Kral yemeğe kalabalık askerleriyle geldiği için bir vadide ağırlanıyor. Bu sırada silahını kuma saklayan askerler yemeğe çağırdıkları kralı ve askerlerini kılıçtan geçiriyor.

100 itirafçı tahliye edildi

Ankara Başsavcısı Kodalak, itirafçı sayısının zaman geçtikçe arttığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, şu ana kadar çoğu hakim ve savcı olan 100 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Kodalak, "Örgütün yapısı, örgüt elemanları ve işleyişi hakkında doyurucu bilgi verenleri itirafçı kabul edip tahliye ediyoruz.

ÜMİTLERİ KIRILACAK

Askerler gibi darbeye bizzat karışanlar hariç tüm itirafçıları  serbest bırakıyoruz”
dedi. Kodalak, FETÖ üyelerinin zaman içinde çözüleceğini öngördüklerine işaret ederek, "Çünkü hala ümitliler, aralarında bir 'Kasım' muhabbeti gidiyor, cezaevinden bazı duyumlar bize geliyor veya haberleşmelerini yakalıyoruz. Ama zaman geçtikçe bunların ümitleri bitecek, kırılacak. Üç ay içerisinde epey itirafçımız oldu, bu sayı mutlaka artacaktır" şeklinde konuştu.

Hablemitoğlu cinayetinde yeni bilgiler  

Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin soru üzerine Kodalak, soruşturmayı Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'in yürüttüğünü hatırlattı. Dosyada olmayan yeni bilgilere ulaştıklarını, Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu'nun verdiği bilgiler doğrultusunda da bazı bilgilere ulaşıldığını belirten Kodalak, soruşturmada bir miktar aşama kaydettiklerini bildirdi.

Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin soru üzerine Kodalak, soruşturmayı Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'in yürüttüğünü hatırlattı. Dosyada olmayan yeni bilgilere ulaştıklarını, Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu'nun verdiği bilgiler doğrultusunda da bazı bilgilere ulaşıldığını belirten Kodalak, soruşturmada bir miktar aşama kaydettiklerini bildirdi.

Sivil ayak Öksüz'le sınırlı değil

"Bu teşebbüsün sivil ayağında sadece Adil Öksüz'ün olması mümkün değil. Orada bir ekip var. Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç orada. Batmaz'ın rolünü önceden bilmiyorduk. Hatta o yüzden L1 koğuşuna aldık. Adamın ne kadar derin olduğunu delillendirerek ortaya çıkardık. Darbe girişiminin dış destek almadan yapılmasının mümkün gözükmüyor."

Gizli tanıklar Biniş’i deşifre etti


Akıncı'dan Pensilvanya’ya yayın yapan Harun Biniş’in robot resmi İzmir'de çizildi.

AKŞAM’ın dün manşetten duyurduğu Akıncı Üssü’nden Pensilvanya’ya canlı yayın yapan ekibin içinde yer alan Harun Biniş, gizli tanıkların tarifiyle çizilen robot resim ile tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturma ve bu kapsamda Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan iddianamede, "Kuzgun" ve "Şapka" kodlu gizli tanıkların ifadeleri önemli detayları ortaya çıkardı. 

VİLLADAKİ İSİMLERDEN

Gizli tanıkların ifadelerinde, Ankara'daki villada darbe planlamasına FETÖ'cü üst düzey subaylar ve  Adil Öksüz'ün yanında "uzun saçlı kişi"nin bulunduğu bilgisi yer alırken, bu kişinin planlamaya dahil edilmesi örgütün üst düzey yöneticileri arasında olduğunu ortaya koydu. Ankara Başsavcılığında darbe girişimi soruşturmasını yürüten savcılara gönderilen ifadeler ve robot resim üzerindeki çalışmada, bu kişinin Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanı Harun Biniş olduğu ortaya çıktı.

Koridorunda gezdiği üssü bilmiyormuş!

Darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yönettiği belirlenen Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü tutuklu Kemal Batmaz'ın, 18 Ekim'de alınan ifadesi örgüt üyelerinin çelişkili ifadelerini ortaya koydu. Batmaz, 15 Temmuz günü Akıncı Üssü'ne hiç gitmediğini, bu üssün nerede olduğunu bilmediğini savunmuş.