Firari uyuşturucu baronuna 18 yıl hapis istendi!

Silivri Cezaevi'nden firar eden uyuşturucu baronu Doğan Alagöz'ün 18 yıla kadar hapsi istendi. Diğer 8 kişiye de 23 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Firari uyuşturucu baronuna 18 yıl hapis istendi!
Sabah'tan Osman Asiltürk'ün haberine göre uyuşturucu baronu Doğan Alagöz'ün "uyuşturucu imal etmek" suçundan kesinleşmiş 12,6 yıl hapis cezasını çektiği Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan 16 Ocak'ta sahte tahliye kararıyla firar etmesine ilişkin 9 şüpheli hakkında 1 yıldan 23 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sahte tahliye müzekkeresinin İbrahim Zeyrekce, Kazım Avşar ve avukat Elçin Bayburt tarafından planlanıp organize edildiğinin tespit edildiği anlatıldı.

İddianamede ayrıca infaz koruma memuru İlhan Ayhan'ın 9 Ocak'ta UYAP sistemine giriş yaparak Alagöz'ün tutuklanma evrak bilgisine ulaşıp bir suret aldığı ve başka bir hükümlünün tahliye evrakından da bir örnek aldığının tespit edildiği kaydedildi.

Hükümlü Doğan Alagöz'ün şüpheli Kazım Avşar ile yaptığı telefon görüşmelerine göre, Avşar'ın, firarı organize eden ve tahliyeden sonra kalacağı yer konusunda ayarlama yapan kişi olduğu da belirtildi. Ayrıca Alagöz'ün gelini adına kayıtlı bulunan Beylikdüzü'ndeki villasının satılarak satış bedelinin avukat Elçin Bayburt'un hesabına aktarıldığı ve bu paranın firarda rol alan kişilere elden dağıtıldığı vurgulandı.

Alagöz'ün cezaevinden firarından sonra Erkan Akçay'ın annesinin Zeytinburnu'ndaki evinde İsmail Yenisu adına düzenlenmiş sahte kimlikle konakladığı kaydedildi.

İddianamede, firari Alagöz için 18, İbrahim Zeyrekçe, İlhan Ayhan ve Kazım Avşar için de 23 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İnfaz Koruma Memuru Ahmek Ak ve Kurum İkinci Müdürü Kadir Demirel'in de 'görevi kötüye kullanma' suçundan 2 yıl hapsi istendi.