Flaş iddia! Instagram ücretli doğrulanmış hesap hizmeti mi getirecek?

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra Twitter’da doğrulanmış hesaplar yani mavi tık hizmeti ücretli hale geldi. Şimdi ise popüler sosyal medya platformu Instagram’ın da benzer bir hizmet üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Flaş iddia! Instagram ücretli doğrulanmış hesap hizmeti mi getirecek?

ShiftDelete'ten Aleyna Kaptı'nın haberine göre Instagram, doğrulama rozetlerinin yer aldığı bir ücretli abonelik planı üzerinde çalışıyor.

Instagram doğrulanmış hesaplar için ödeme alacak

Alessandro Paluzzi, sosyal medya platformlarına gelecek olan özellikleri ortaya çıkarmasıyla biliniyor. Ünlü isim bu kez Instagram’la ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Bu paylaşıma göre platform, Twitter’da olduğu gibi ücretli bir abonelik planı üzerinde çalışıyor.

Paluzzi’nin yaptığı paylaşıma göre Instagram uygulamasının kodlarında ortaya çıkan referans satırları, abonelik hizmeti olacağını gösteriyor.

İddiaya göre şirket şimdilik bu aboneliği hesap doğrulama işlemi için kullanacak. Ancak ilerleyen zamanlarda ne olacağıyla ilgili herhangi bir bilgi yer almıyor.

Söz konusu konuyla ilgili şunu hatırlatmak gerekiyor. Instagram, yıllardır doğrulanmış hesap rozetini kullanıyor. Ancak kullanıcılar, belirli şartları yerine getirdikten sonra herhangi bir ödeme yapmadan bu rozetin sahibi oluyor. Bununla birlikte bugün çıkan haberlere göre işler değişecek gibi duruyor. Ayrıca bunun henüz bir iddia olduğunu da belirtmek gerek.

Bununla birlikte haberin doğru olması durumunda kullanıcılar, doğrulanmış hesap rozeti almak için ödeme yapacak.

Konuyla ilgili Alessandro Paluzzi’nin açıklaması ise şu şekilde: “Instagram mavi rozeti içeren bir abonelik planı üzerinde çalışıyor. Şu anda bu kodda bununla ilgili yalnızca birkaç küçük referans var. Hiçbir şey görünmüyor. Bu yüzden varsayımımı doğrulayabilecek bir ekran görüntüsü gönderene kadar bunu sadece bir söylenti olarak kabul edin.”