Gabon da Abdullah Gül pozu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gabon’da Ayao Nyavor adlı balıkçıyla sohbet ederken çekilen çıplak ayaklı fotoğrafı, geçtiğimiz yıl çok konuşulmuştu.

Gabon da Abdullah Gül pozu

Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Ayhan Arfat’ın çektiği kare, TFMD Özel Ödülü’nü de almıştı. Class 1 Dünya Offshore Şampiyonası’nı izlemek için Gabon’a giden Ece Vahapoğlu da orada aynı pozu verdi ve bu kareyi sosyal medyadaki takipçileriyle paylaştı. 

Cumhurbaşkanı sözünü tuttu   

TÜRKİYE’NİN, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sahilde çıplak ayaklı yürüyüşü sırasında sohbet ettiği balıkçı olarak tanıdığı Gabonlu Ayao Nyavor, istediği tekne motoruna kavuştu. Gabon’a 2011’in mart ayında resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı, sahilde yürüyüş yaparken Nyavor ile karşılaşmış, yaptıkları sohbette ona teknesi için motor gönderme sözü vermişti. Yaklaşık 4 bin euro değerindeki motor ve Nyavor’un istediği balık ağı, Libreville büyükelçiliği ve TİKA yetkililerince sağlandı. Nyavor, motoruyla balık ağını dün Türkiye’nin Libreville Büyükelçisi Ahmet Rıza Demirer’den teslim aldı. Motorun teslimi için Uluslararası Türk-Gabon Okulu’nda düzenlenen törene Ahmet Rıza Demirer ve balıkçı Nyavor’un yanı sıra Gabon Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, bazı öğrenci ve velilerle Gabon’da yaşayan Türkler katıldı. Teslim töreninde verilen yemekte, Nyavor’un getirdiği balıklar ikram edildi. Öte yandan Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba’nın Gül’ün davetlisi olarak çarşamba günü Ankara’ya geleceği öğrenildi.