'Galatasaraylı yönetici telefonla muhabir kovdurdu' iddiası!

Galatasaray Başkan Yardımcısı'nın, Türkiye Gazetesi muhabirini tek bir telefonla işinden ettiği iddia edildi.

'Galatasaraylı yönetici telefonla muhabir kovdurdu' iddiası!

Türkiye Gazetesi Galatasaray Muhabiri Burhancan Terzi’nin işine son verildi.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay’ın gazeteyi arayarak Terzi’yi kovdurduğu öğrenildi.

Başarılı muhabir kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; bugüne kadar hiçbir haberi teyit almadan geçmediğini ve kovulmasına sebep olan haberle ilgili sarı-kırmızı yönetimden tek bir yalanlamanın bile yapılmadığını söyledi.

Terzi’nin kovulması sosyal medyada geniş yankı bulurken, konu spor programlarında da tartışıldı.

TSYD’nin de deneyimli muhabir için harekete geçtiği öğrenildi.

İşte Burhancan Terzi’nin tek bir telefonla kovulmasına neden olan haber ve açıklamaları:

'Galatasaraylı yönetici telefonla muhabir kovdurdu' iddiası!

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

"Saygıdeğer arkadaşlar, dostlar, Galatasaraylılar, futbolseverler, değerli takipçilerim. Türkiye Gazetesi’nden kovuldum. Kovulma sebebim Yusuf Günay’ın yaptığım “İstihbarat haberiyle” ilgili gazete yöneticilerime beni şikayet etmesidir. Haberim, resmi siteden yalanlanmamakla beraber herhangi bir tekzip gelmemiştir.

Öncellikle belirtmeliyim ki bugüne kadar tüm haberlerimi teyit ederek yaptım ve Galatasaray’ın gerçeklerini size aktarmaya, Galatasaray taraftarını kandırmaya çalışanları ortaya çıkarmaya çalıştım ve bağımsız gazeteci olarak da canımdan çok sevdiğim mesleğime devam edeceğim ve her platformda canımdan çok sevdiğim Galatasaray’ın hakları için mücadele edeceğim.

Haberimin yayımlandığı gün alıntıladıkları ve beğendikleri tivit sebebiyle hem Abdurrahim Albayrak’ı hem Yusuf Günay’ı aradım.

Çünkü tivit hakkımda hakaret içeriyordu. “Siz benimle ilgili böyle mi düşünüyorsunuz” diye sordum. Yusuf Günay “O ifadeyi görmedim. Seni de aslında seviyoruz” dedi. Albayrak ise “Okumadım bile. Beğen dediler beğendim” dedi. O “Beğen” diyenler kimdi acaba? Yusuf Günay ise beni sevdiğini söylerken, bir yandan ekmeğimle oynamaya çalışıyormuş... Cebimden deplasmanlara, yurt içi, yurt dışı kamplara gidip haber yapıp, emek verdiğim gazetemdeki sorumlulara o gün de “haberimin” istihbarat haberi olduğunu bildirmiştim ve haber editöryal süreçten geçip yayımlandı. Yani ortada Yusuf Günay’ın iddia ettiği gibi röportaj yoktu. Bunun herkes farkındaydı. Birim amirime ve çalışma arkadaşlarıma hiçbir kırgınlığım yoktur hepsine hakkım helaldir. “Gazeteciliğin kolay tarafı yoktur. Gazetecilik hareket ve heyecan mesleğidir” diyen Türkiye Gazetesi kurucusu Enver Ören ağabeyi de kabrinde ziyaret edip, şikayetlerimi bildirdim.

Benim haberimi yalanlamaya çalışan sözde meslektaşlarıma da şunu söylüyorum: Belki yüzünüze gülecek herkes ama her ortamda meslektaşlarınız sizden utanç duyacaktır.

Bu kovulma benim için onur nişanesidir,

Bab-ı Ali tarihinde herkes hak ettiğini bulacaktır."

Konular Spor Haberleri