Game of Thrones'un Ned Stark'ından tartışılan sözler

Game of Thrones'ta Ned Stark'ı canlandıran Sean Bean'in "Samimiyet koordinatörleri açık sahnelerin doğallığını bozuyor" yorumu tepki topladı.

Game of Thrones'un Ned Stark'ından tartışılan sözler

Ünlü aktör Sean Bean, Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden The Times'a 5 Ağustos'ta verdiği röportajda, "Bence sevgililerin doğal davranma şekli, bunu teknik bir uygulamaya indirgeyen biri tarafından mahvediliyor. Bazı noktalara dikkat çekilmeye başlandığı için beni daha da kısıtlıyor" demişti.

63 yaşındaki Britanyalı aktörün setlerde çalışan samimiyet koordinatörleriyle ilgili yorumu, kadın oyunculardan eleştiri aldı.

Snowpiercer'da Bean'le birlikte çalışan Lena Hall, "Samimiyet koordinatörlerinin sete eklenmesi iyi bir şey. Başka sahnelerde deneyimlenen travmalarla ilgili de destek sağlayabileceklerini düşünüyorum. Onlara bazen ihtiyacınız var, bazen de yok. Her sahne, kişi ve deneyim birbirinden farklı" dedi.

BK'deki Yayımcılık, Eğlence, İletişim ve Tiyatro Sendikası'nın (BECTU) yöneticisi Philippa Childs da Bean'in yorumunun hayal kırıklığı yarattığını belirterek, "Samimiyet koordinatörleri açık sahnelerinin hazırlık, prova ve çekim aşamalarında sanatçılara hayati bir destek sağlıyor. Bu kişilerin setlerde daha fazla yer alması, oyuncular için güvenli bir ortamın sağlanması bakımından önemli" ifadelerini kullandı.

1961'de çıkan Batı Yakasının Hikayesi'nin aynı adı taşıyan 2021 yapımı yeni versiyonunda yer alan Rachel Zegler de samimiyet koordinatörlerinin sette kendisi için güvenli bir ortam oluşturduğunu söyledi.

21 yaşındaki oyuncu, Bean'in yorumlarına atıfta bulunduğu Twitter paylaşımında "Açık sahnelerde doğallık tehlikeli olabilir. Kendine gel" dedi.

 'Samimiyet Koordinatörü' nedir?

'MeToo' hareketinin ardından çekim setlerinde ‘Intimacy coordinator’(Samimiyet Koordinatörü) veya 'açık sahne koordinatörü' adı verilen uzmanları görev yapmaya başladı.

Konular Sean Bean sinema