Gamze'nin gizemli ölümüyle ilgili 3 tutuklama

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde şüpheli şekilde ölen Gamze Açar’ın (17) ölümüne ilişkin soruşturmada 3 kişi tutuklandı.

Gamze'nin gizemli ölümüyle ilgili 3 tutuklama

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Gamze Açar, geçen hafta sonu ilçedeki bir termal otelin beşinci katından düşmüş halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında R.D, kardeşi M.D. ve arkadaşları M.E.D. tutuklanmış, iki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Edinilen bilgiye göre şüphelilerden R.D. “cinsel saldırı” ve “kasten öldürme”; diğer iki şüpheli M.D. ve M.E.D. ise “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Açar’ın, Kızılcahamam’da şüphelilerin çalıştığı termal otelin verdiği iş ilanındaki telefon numarasını arayarak, şüphelilerle temas kurduğu belirlendi. Genç kızın, olaydan bir gün önce öğle saatlerinde şüphelilerce Keçiören’deki bir adresten otomobille alınarak Kızılcahamam’a getirildiği tespit edildi. Şüphelilerden R.D., sabaha karşı balkondan baktığında genç kızın hareketsiz bedenini gördüğünü iddia etti. M.E.D. ise alkol aldıktan sonra uyuduğunu, sabahleyin kendisini uyandıran R.D.’den kızın ölümünü duyduğunu öne sürdü. M.D. ise olay sırasında bir başka odada bulunduğunu beyan etti.

R.D.’nin, kızın uyuşturucu krizine girdiği yönündeki iddiası üzerine ise genç kızın bedeninden alınan kan ve idrar örnekleri Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, genç kız ve R.D’nin kaldığı odada duvara monte edilmiş televizyonda darbe sonucu oluşan kırık belirlendi. Aynı odadaki kap kacağın da kırık olduğu öğrenildi.

Odadaki eşyalardan alınan DNA örnekleri de incelemeye gönderildi. Oteldeki güvenlik kameralarının ise çalışmadığı tespit edildi.