Gardırop detoksu yapmak için hazır mısınız?

Kim demiş detoks sadece yiyeceklerle olur diye… Hazır bahar ayları gelmişken dolabınızdaki fazlalıkları ayırın, giymediğiniz kıyafetleri verin.

Gardırop detoksu yapmak için hazır mısınız?
Akşam'dan Ümit Temurçin'in yazısı...

Eminim gardırop detoksu size çok iyi gelecek…

Geçtiğimiz günlerde havaların bir sıcak bir soğuk olması kafamızı iyice karıştırdı. Hal böyle olunca gardıropta her şey birbirine girdi, dürüst davranmam gerekirse bu haftanın konu başlığı tamamen kendi gardırobumu bir an önce düzenlemem gerekliliğinden doğdu. Eminim aranızda bu sorununu halledenler vardır ama sezon başı olduğu için benim gibi kendini bu sürece hazırlayanların daha da ağırlıkta olduğunu düşünüyorum ve size bu konuda çözüm ortağı olmaya karar verdim.

SIKIŞIK ASKILAR

Siz de benim gibi her gün farklı ve renkli kombinler giymeye çalışıyor fakat belirli dönemlerde tıkanıyor ve mutsuz oluyor musunuz? Öyleyse üst üste yerleştirilen kıyafetlere artık son vermek için hep beraber harekete geçiyoruz. Aradığımı bulamamak, yeni ürünlerle eskilerin karışması, gereksiz kalabalık, alacağım kararlara negatif yansıyan noktalar. Özellikle yeni sezon alışverişlerimizin arttığı bu dönemde gardıroplarda ciddi bir şişme söz konusu. Ben de en az sizler gibi birçok eski giysimden vazgeçemiyorum. Aslında gardıropta yapılması gereken aksiyonun temeli, kullanılmayan eskilerden kurtulmak, mevsim geçişlerine göre ürünlerin gardıroptaki konumlarını revize etmekten geçiyor. O zaman neden duruyoruz?

GARDIROP KURAL SEVER

Amacımız, stilimize hitap eden kombin dinamiklarine hizmet edecek bir düzen sağlamak olmalı. Var olan kıyafetlerin envanterini çıkarıp sürekli bir şey almaya son vermeliyiz. Ya da gerçek ihtiyaçlarımızı belirleyip onları satın almamız gerekiyor. Öncelikle kışlık kalın ürün gruplarınızı tamamen kaldırın veya ayrı bir noktada kışlık bölümü oluşturun. Kabanlarınızı, trikolarınızı gruplara ayırın. Vazgeçeceğiniz ürünleri paketleyip birine verin. Kalan ürünleri kendi içlerinde, basic yani sade olanlarla trend dokunuşları olan tasarımları net bir şekilde yerleştirin ki sezonu geldiğinde onları da direkt yerleştirmek kolay olsun. Akıllıca ayrıştırılan, fonksiyonel ve az parçayla çoklu kombinler hazırlamak, gardırop önünde geçirilen saatlere son vermek tüm kıyafetlerinizi kullanabilmenizi sağlayacaktır.

PROFESYONEL VEYA DOST DESTEĞİ

“Benim vaktim yok ya da tek başıma bu kararları alamıyorum” diyorsanız. Bu işi yapan birçok profesyonel var. Bu uzmanlar operasyona başlamadan önce sizin stil kimlik analinizi yapıyorlar. Ten, saç rengi, boy ve vücut tipi gibi noktaların belirlenmesi gerekiyor. Bu servisi almaya ya da kendiniz radikal bir kararla yenilenmeye hazırsanız birçok kıyafeti, aksesuarı ve ayakkabıları gözden çıkarmanız gerekecek.  İlk adımda gardıroptan gönderilecek ve verilecek kıyafetler çıkarılıyor. İkinci adımda değişime uğrayacak kıyafetleri ayırıp tamir ve bakımları yaptırılır. Geriye kalan kıyafetleri renk, trend, zamansız parçalar, aksesuar ve mevsimlerine göre ayırıp mix&match kombin işlemi yapılır. Uzman desteğiyle denediğiniz onlarca kombini fotoğraflayıp bir dosya oluşturmak oldukça yararlı olacaktır.

NELERE DİKKAT ETMELİ?

- Her sezon böylesi bir detoksla arınıp tekrar kendinizi kaybedercesine alışveriş yapmayın.

- Ürünleri üst üste asmayın.

- Triko ve sweatshirtleri katlı yerleştirin.

- Trend olduğu için kullanmayacağınız parçaları satın almayın.

- Tamir edilecek veya sıkıcı bulduğunuz ürünleri zevkinize göre arma veya nakış işleme ile trend hale getirin.

- Zamansız ve kaliteli materyali olan tasarımlara yatırım yapın.

- Aksesuarlar stilinizi en ortaya koyan grupların başında geliyor. O nedenle aksesuar bölümünü alternatifli tutun ve geniş yer ayırın.

- Ayakkabılarınıza bakım, boya, temizlik yapın ve formlarının bozulmaması için içlerine kalıplar kullanın.


Ümit TEMURÇİN / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım