GASPÇIYI ENGELLEDİ!

Balıkesir´in Edremit İlçesi´ndeki bir tekel büfesinden bıçak zoruyla bira ve sigara almak isteyen gaspçı, işyeri sahibi tarafından engellendi. Soygun girişimi kameralara saniye saniye yansıdı.

GASPÇIYI ENGELLEDİ!

Soğanyemez Mahallesi Kurşunlu Caddesi No: 24´teki Halit Gülümser´e ait tekel büfesinde dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda, büfeye gelip üç bira, iki paket sigara ve çerez isteyen gaspçı, 45 yaşındaki Gülümser´e belinden çıkarttığı ekmek bıçağını göstererek, ``Bunları alıyorum. Para ödemiyorum. Bundan sonra da her akşam geleceğim'' dedi. ``Paran yoksa sonra ver ama ben kimseye haraç vermem'' diyen Gülümser ile tartışmaya başlayan gaspçı, elindeki bıçağı işyeri sahibine doğru savurdu. Gaspçının üzerine atlayan Gülümser, zorlu bir mücadele sonrası gaspçıyı yere yatırıp, elindeki bıçağı düşürmeyi başardı. Büfe sahibi Gülümser´in bağırarak yardım istemesiyle çevrede bulunanlar tarafından çağrılan polis ekipleri, gaspçıyı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan 34 yaşındaki Mustafa K. adlı zanlının sorgusu devam ederken, gaspçıyla boğuşurken sağ avucunda ve sol kolunda bıçak kesikleri meydana gelen Halit Gülümser, Kazdağı Devlet Hastanesi´nde ayakta tedavi edildi.

Aynı adreste 11 yıldan bu yana büfecilik yaptığını bu zaman içinde dört kez işyerinin soyulduğunu söyleyen büfe sahibi Gülümser, ``Soygunlardan bıktığım için işyerime kamera sistemi koydurmuştum. Gaspçının bütün hareketleri ve boğuşmamız kameralarca kayıt altına alındı. Alınterimizle kazandıklarımızı, başkaları zor kullanarak almak istiyor. Bu cüreti nereden buluyorlar, böyle bir şeyi aklım almıyor. Çalışıp kazanmak yerine başkasının kazancına göz dikiyorlar. Bu büfe dört kez soyuldu, her seferinde 10 bin YTL kadar zararım oldu. Şimdi de gelip canımıza malımıza göz diktiler. Gaspçıyla uzun bir süre boğuştuk. Elinde bıçak vardı, canımı zor kurtardım. Büfe de zaman zaman eşim ve çocuğum duruyordu. Ya onlar olsaydı, bu adam bıçağı sokup gitsedi ne olacaktı? Bu şehir eşkiyalarına artık birileri dur desin'' dedi.