Gaspçıyı sesinden tanıdı!.

İzmir Bornova’da yüzünü kapatarak girdiği maketi soyup kaçan gaspçı, kasiyerin dikkati sayesinde 21 gün sonra yakalandı. Kasiyer R.P, bıçak zoruyla gasp yaptığı markete bu kez alışveriş için gelen zanlıyı sesinden tanıyarak polise yakalattı.

Gaspçıyı sesinden tanıdı!..
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Bornova ilçesindeki market soygunu ilginç bir şekilde çözüldü. 21 gün önce, yüzünü atkı ile kapatarak girdiği süpermarkette bıçak zoruyla çalışanları etkisiz hale getirip kasadan 20 bin 250 lira gasp eden zanlı E.U, yaya olarak kaçtı.

Soyguncu, önceki gün süpermarkete tekrar müşteri olarak gelip alışveriş yaptı. Mağazadaki kasiyer R.P, alışveriş yapan kişinin, ses tonundan ve göz-kaş yapısından o günkü gaspçı olduğunu anladı. R.P, bu kişi marketten çıktıktan sonra hemen polisi aradı. Polis, gaspçıyı yakaladı. Herhangi bir suçtan poliste kaydı bulunmayan zanlı, suçlamaları kabul etmezken çıkarıldığı mahkemece "silahlı yağma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. R.P'nin polise, soygun anında kendisine korku dolu dakikalar yaşatan soyguncunun sesini ve gözlerini asla unutamadığını ve markette tekrar görünce bu kişinin soyguncu olduğunu hemen anladığını söylediği kaydedildi.

Bıçak zoruyla kasayı açtırdı

Gasp olayı 14 Şubat Pazar akşamı saat 20.00 sıralarında, Bornova Evka-4 Mahallesi'nde bulunan bir süpermarkette yaşandı. Başında kapşon bulunan ve yüzünü de atkı ile gizleyen bir kişi kapanma saatine yakın markete girdi. Zanlı, süpermarkette dolaştıktan sonra arka bölümde bulunan iki market çalışanını bıçakla etkisiz hale getirdi. Gözü dönmüş gaspçı, süpermarketin kasasını zorla açtırıp içinde bulunan 20 bin 250 lirayı alıp kaçtı. Süpermarket çalışanları, yaşadıkları şoku atlatınca durumu polise bildirdi.

Kameralar incelendi

Harekete geçen Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, süpermarket çalışanlarının ifadesinden ve market içindeki güvenlik kamera görüntülerinden zanlının eşgalini belirledi. 20-25 yaşlarında, 1.60 boylarında, mavi kot pantolonlu, beyaz ayakkabılı, koyu renkli montlu, başında bere olan ve yüzünü atkı ile kapatan zanlının bulunması için çalışma başlatıldı. Zanlının kaçış güzergahındaki güvenlik kamera görüntüleri de incelemeye alındı.

Bu kez müşteri olarak geldi

Polis elde ettiği görüntülerden zanlıya ulaşmaya çalışırken, önceki gün ilginç bir gelişme yaşandı. Soyguncu müşteri olarak markete geldi. Soygun sırasında kasada görev yapan R.P, o gün kendisine korku dolu anlar yaşatan soyguncuyu sesinden ve göz-kaş yapısından tanıdı. Ancak tanıdığını belli etmeyen kasiyer R.P, soyguncunun marketten çıkmasının ardından hemen 155'i aradı. İhbar sonrası bölgeyi abluka altına alan Gasp Büro dedektifleri detaylı araştırmadan sonra gaspçının 27 yaşındaki E.U. olduğunu tespit etti. Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlı E.U'yu evine yaptıkları operasyonla yakaladı.

Parayı eğlencede harcamış

Emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli E.U, çıkarıldığı mahkemece 'silahlı yağma' suçundan tutuklandı. Soyguncunun paraları arkadaşları ile birlikte eğlence mekanlarına harcadığı belirlendi. Soyguncunun üzerinde ve evinde yapılan aramada sadece 1000 TL bulunduğu belirtildi.