Gazeteciye yumruğun bedeli ağır oldu

Meksika Milli Takımı Teknik Direktörü Miguel Herrera, takımı Altın Kupa şampiyonluğuna taşımasına rağmen gazeteciye yumruk attığı gerekçesiyle kovuldu.

Gazeteciye yumruğun bedeli ağır oldu
AMKSpor'da yer alan habere göre Meksika Milli Takımı’nı Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) tarafından düzenlenen Altın Kupa finalinde Jamaika’yı 3-1 yenerek şampiyonluğa taşıyan Teknik Direktör Miguel Herrera’nın görevine son verildi.

Havaalanında bir gazeteciye yumruk attığı iddia edilen Herrera’nın bu hareketini kabul edemeyeceklerini söyleyen Meksika Futbol Federasyonu Başkanı Decio de Maria Serrano, zor olsa da doğru karar verdiklerine inandığını söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Serrano “Herrera’nın durumunu değerlendirdik. Futbolda şiddete tamamen karşıyız. Elde edilen başarılar nedeniyle kendisinden memnun olsak da basınla yaşanan bu durum kabul edilemez. Federasyondaki iş arkadaşlarımla yaptığım görüşmenin ardından Miguel Herrera’nın takımdan ayrılması gerektiği yönünde kararımızı verdik. Kolay bir karar olmadı ama doğru olanı buydu” dedi.

Karşılaşmalardaki heyecanlı ve sinirli davranışları nedeniyle ülkesinde sürekli gündeme gelen teknik adamlar arasında yer alan Herrera’nın, takımının kazandığı kupanın ardından Philadelphia Uluslararası Havaalanı’nda Meksikalı televizyon yorumcusu Christian Martinoli ile tartıştığı ve basın mensubunu yumrukladığı öne sürülmüştü.
Konular Spor Haberleri