Gazi Mahallesi'nde olaylı gece!

Gazi Mahallesi’nde yolu trafiğe kapatan eylemcilere polis müdahale etti. Olaylar sırasında Gazi Parkı’nın içindeki Sultangazi Belediyesi’ne ait bir depo ateşe verildi. Alevler göğe kadar yükselirken itfaiye yangına eylemciler nedeniyle müdahale edemedi.

Gazi Mahallesi'nde olaylı gece!
Hürriyet'in haberine göre Sultangazi Gazi Mahallesi’nde dün sabah düzenlenen polis operasyonlarını protesto eden gruplar dün akşam saat 19.30 sıralarında İsmetpaşa Caddesi’ni trafiğe kapattı.

Kurdukları barikatları ateşe veren eylemcilere polis gaz bombası ve TOMA’larla müdahale etti. Müdahale sırasından polis ve gazetecilerin bulunduğu yere silahla ateş edildi. Yaşanan panik DHA kamerası tarafından da görüntülendi.

Uyarılar üzerine polis ve gazeteciler olay yerinden uzaklaştı. Eylemciler polise havai fişek ve molotoflarla saldırdı.

Olaylar sırasında Gazi Parkı’nın içindeki Sultangazi Belediyesi’ne ait bir depo ateşe verildi. Alevler göğe kadar yükselirken itfaiye yangına eylemciler nedeniyle müdahale edemedi. Alev alev yanan depo cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Gazi Mahallesi’nde akşam saatlerinde başlayan ve polis müdahalesiyle devam eden olaylar gece geç saatlere kadar devam etti. Uzun süren polis müdahalesinin ardından gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibinin bölgede bekleyişi sürüyor.