'Gece gaspçıları' çetesi yakalandı!..

Akıllı cep telefonlarına indirilen "Hornet" arkadaşlık sitesinden tanıştıkları kişileri randevulaştığı yerlerde gasp ederek cep telefon, para ve değerli eşyalarını çalan 4 şüpheli gözaltına alındı.

'Gece gaspçıları' çetesi yakalandı!..
Milliyet'ten Paşa Alyurt'un haberine göre geçtiğimiz aralık ayından itibaren çok sayıda site üyesini bu şekilde gasp ettikleri öğrenilen ve Gasp Bürosu ekiplerince kurulan özel ekip tarafından takibe alınan şüphelilerin adreslerine yapılan baskında mağdurlarına ait çok sayıda cep telefonu, para, değerli eşyalar ile olaylarda kullandıkları kesici aletler ele geçirildi. Şüpheliler Mehmet İ., Serdar D., Uğur K. ve Bülent K.'nın hırsızlık, yağma, kasten yaralama olmak üzere birçok suçtan sabıka dosyasının olduğu belirtilirken, polis ekiplerinin yapacağı çalışmalar doğrultusunda mağdur sayısının artabileceği kaydedildi.

Ankara'da akıllı cep telefonlarına indirilen "Hornet" adlı arkadaşlık sitesi üzerinden tanıştıkları vatandaşları buluşmaya ikna ettikten sonra randevulaştıkları yerlerde gasp eden 4 şüpheli Gasp Büro'su ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı. İlk şikayetin geçtiğimiz 28 Aralık'ta geldiği öğrenilirken, şüphelilerin site üzerinden tanışarak buluşmaya ikna ettikleri mağdurlarını gasp ettikleri öğrenildi. Aynı site üzerinde izledikleri yolla gasp şikayetlerin yoğunlaşması üzerine harekete geçen polis ekiplerinin şüphelileri yaklaşık bir aydır takibe aldığı belirtildi.

KALDIKLARI AYNI İLÇEDE DE 4 KİŞİYİ GASP ETMİŞLER

Son olarak 11 Ocak'ta yine aynı site üzerinden tanıştıkları bir vatandaşı gasp ederek üzerindeki cep telefonu, para ve değerli eşyaları çaldıkları tespit edilen şüphelilere yönelik yapılan çalışmalar sonucunda polis önce şüphelilerin kaldıkları adresi tespit etti. Yenimahalle ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi'nde kaldıkları belirlenen şüpheliler yapılan baskının ardından gözaltına alınarak Ankara Emniyeti'ne götürülürken,şüphelilerin aynı ilçede ise 4 kişiyi bu yöntemle gasp ettikleri ortaya çıktı.

BÜTÜN GASP EYLEMLERİNİ GECE YAPMIŞLAR

Gözaltına alınan şüphelilerden Uğur K.'nın çocuğa cinsel istismar, kasten yaralama, hırsızlık, tehdit ve yağma gibi birçok suçtan sabıka kaydı bulunduğu, diğer şüphelilerin de çeşitli suçlardan sabıka dosyasının olduğu ifade edildi. Şüphelilerin gasp eylemlerini genellikle havanın karanlık olduğu zaman diliminde, gecenin ilerleyen saatlerinde gerçekleştirdiği belirtilirken, randevu yerlerini ise insan kalabalığının az olduğu bölgelerde seçtiği kaydedildi. Dört kişi olan şüphelilerin eylemlerini 2 kişi gerçekleştirdikleri, birinin bıçak ve benzeri kesici aletlerle mağdur ettikleri vatandaşları etkisiz hale getirdiği, diğer şüphelininde gasp eylemini yaptıkları tespit edildi. 

'Gece gaspçıları' çetesi yakalandı!..