Göztepe'nin hedefi Avrupa!

İzmir’in Süper Lig hasretine son veren Göztepe’nin genç teknik direktörü Tamer Tuna, Avusturya’da açıklamalar yaptı, “Avrupa bizim için hayal değil” dedi.

Göztepe'nin hedefi Avrupa!
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edecek olan Göztepe, Avusturya'nın Seefeld kasabasında yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken teknik direktör Tamer Tuna Yeni Asır'a önemli açıklamalar yaptı. Avrupa'da mücadele etmesinin hayal olmadığını belirten genç teknik adam, "Kulübümüzde belli bir sistem ve planlama var. Stadımız yapılacak. O stat büyük bir enerji yaratacak. Avrupa hedefi ile alakalı tarihinden gelen sorumluluğun gerçekleşebileceği bir yapının oluştuğunu şu an görebiliyorum. Bir hayal değil gerçekçi düşüncelerim bunlar. Gerçekler de zaten lig başlayınca ortaya çıkacak" diye konuştu.

Göztepe farklı bir kulüp

Gelecek sezonun Göztepe için çok önemli olduğunu belirten Tuna, "Uzun vadeli projelerimizde Avrupa var. Ama gerçekçi olmak lazım. Şu yılı çok iyi düşünüp analiz etmek gerek. Biz transferleri de bu yönde yapıyoruz. Tecrübeli oyuncular ile genç oyuncuları sentezliyoruz. Göztepe başka ve farklı bir kulüp. Bir yere gidiyorsunuz taraftar geliyor, buraya geldik gördük işte. Bu potansiyele sahip 4-5 kulüp var. Bu güzellik farklılığı yaratıyor. Bir daha Avrupa'ya gidildiğinde o değerin daha fazla anlaşılacağını biliyorum" dedi.

Stajyer değilim

Göztepe'deki kariyerini başlangıç olarak görülmesinin hata olduğu belirten Tuna, "Ben teknik adam olarak 6 yılı geride bıraktım. İki yıl teknik direktörlük, 4 yıl da antrenör olarak çalıştım. O deneyimlerden sonra zaten böyle bir başlangıç yapacaktım. Süper Lig ve 1. Lig'den teklifler aldım. Stajyerlik veya diğeri ne adlandırılırsa adlandırılsın, ben o söylemlere inanmayan bir adamım. Hazır olmasam kariyerimle ilgili böyle bir karar almazdım. 14 yıl sonra Süper Lig'e çıkan Göztepe gibi büyük camiayı da riske atmam" ifadelerini kullandı.

Tuna'dan inciler

Şampiyon bir takımda göreve başlamanın onurunu yaşıyorum. 
Son penaltıyla Süper Lig'e çıkıldı. Süper Lig'e dayalı hiç çalışma yapılmamış. Ama herkese hak vermek lazım.
Transferde biraz geç kaldık, ama doğru kararlarla işi gayet iyi götürdük ve iyi götürmeye de devam ediyoruz. 
Benimle ilgili sözlere kafamı takmam.
Ben dedikodulara değil kendi işime bakarım.
Benim çalışma sistemimde ben yok biz vardır. Kendi özelliklerimi biliyorum ve onları uygulayacağım. 
Yabancı futbolcunun ilk 11 dışında kalmasını istemiyorum. Çünkü takıma uzun vadede zarar verebilir.
Önümüzdeki sezon hem fiziksel olarak iyi, hem de coşkulu bir oyuncu grubuylataraftarımızın önünde olacağız. 
Şu bir gerçek ki takım savunmasını iyi yapan takımlar kalıcı oluyor. Şu an o oyunculara sahibiz.
Taraftarımızın enerjisi, coşkusu, o heyecanını sahaya yansıtmalıyız. 
Eleştiriyi severim, şampiyonluk yaşadığım yıllarda bile eleştirildim. Eleştirelere her zaman açığım.

Göztepe iyi yolda

Göztepe, Avusturya'da hazırlık maçında Çek ekibi Jablonec'i 2-1 yendi. 34. dakikada Halil'in pasında Ghilas topla buluşur buluşmaz meşin yuvarlağı Jablonec ağlarına gönderdi: 1-0. Golden bir dakika sonra Jablonec'ten Kubiska, Leo'ya rağmen skoru eşitledi: 1-1.

42'de Kubiska'nın ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Günay iki hamlede uzaklaştırdı. İkinci yarıda 48 ve 52'de Selçuk'un şutları yandan auta çıktı. 62'de Oscar'ın serbest atışında top az farkla dışarı çıktı. 71'de Muhammed Enes'in soldan ortasında Ghias topa gelişine voleyi çaktı ve Göztepe'yi 2-1 öne geçirdi. Avrupa'da yaşayan Göztepeliler de maça ilgi gösterirken takımlarına müthiş destek verdi.
Konular Spor Haberleri